C.R.A.Z.Y.

Land:
  • Canada
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 21/06/2006
Duur: 2u05
Synopsis : 25 december 1960. Zachary Beaulieu wordt geboren als vierde jongen in een gezin van vijf. Het is een heel gewoon gezin, met een liefhebbende moeder en een norse vader die trots is op zijn zonen. De dagen gaan voorbij met het wassen van de wagen en tripjes naar de snackbar met papa. Maar zachary wordt ouder en de hechte band met zijn vader verzwakt. Zac's puberteit staat in het teken van zijn broers, Pink Floyd en de Rolling Stones, van motorritjes om de meisjes te imponeren en stiekem roken, van grote en kleine ruzies en het voortdurende maar tevergeefs hengelen naar de aandacht van zijn vader.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.0/10 7 Ratings - 7 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film C.R.A.Z.Y.

Mening van de communityvan de film C.R.A.Z.Y.

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 9 maart 2013
Voor mij was de film té langdradig. Het is dankzij de puike soundtrack, met o.a. Pink Floyd, David Bowie en The Rolling Stones, dat ik hem niet heb afgezet.

gepubliceerd op 18 maart 2007
Prachtige familiekroniek. Humor, drama. Unieke soundtrack. Een pareltje.

gepubliceerd op 8 december 2006
Charmante coming off age / familiekroniek uit Canada (met zoals hier eerder aangehaald in prachtig Canadees gedebiteerde dialogen) ondersteund door een magnifieke soundtrack. Doet hier en daar een beetje denken aan "Festen" en had net iets snediger mogen zijn, maar toch : goeie film.

gepubliceerd op 3 november 2006
film over opgroeien , geaardheid , ouderschap , onmacht , drugs en liefde , grappig en pijnlijk tegelijk .... en dat sappige taaltje uit quebec ! ps: (h)eerlijke regie en acteerprestaties

gepubliceerd op 7 september 2006
Ze verschijnen maar eens per jaar, films die onopgemerkt de zalen in sluipen en waarvan de weinige kritieken lovend klinken, terecht dan nog. Dit jaar komt die verrassing uit Canada. De jaren 60, 70 én 80 worden niet nagebootst, ze worden opnieuw tot leven gebracht in deze boeiende familiekroniek. Uitmundende acteerprestaties van -vooral- Michel Coté als de met vijf zonen belaste vader, maar tevens Marc-André Grondin in de rol van worstelende tiener en Danielle Proulx als overbezorgde/christelijke moeder. Elk overstijgen ze hun karikaturen en brengen ze mensen van vlees en bloed. Een ongeziene 'flow' en een een geweldige soundtrack. De kerkscène op de tonen van the Rolling Stones is onvergetelijk. Niet alleen levert dit een bijzonder dynamische en onweerstaanbaar sympathieke kijkervaring op, Vallée slaagt er eveneens in een innemend verhaal te brengen. B.R.A.V.O.

Delen

Volg Cinebel