Dennis van Rita

Land:
  • België
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2005
Release: 08/02/2006
Duur: 1u23
Synopsis : Rita is dolgelukkig als Dennis, haar 26-jarige zwakbegaafde zoon, vrijkomt. Hij heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor de aanranding van een minderjarig meisje. Maar de buren zijn heel wat minder opgezet met zijn terugkomst. Barbara, zus van het slachtoffer en moeder van een klein meisje, blijkt de grootste tegenstandster. Rita vecht echter als een leeuwin voor de toekomst van haar zoon.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.1/10 32 Ratings - 32 Recensies

Mening van de communityvan de film Dennis van Rita

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 14 december 2006
zéér goede vlaamse film; boeiend onderwerp om even over door te denken...

gepubliceerd op 2 mei 2006
Erg verdienstelijke film, er zitten fouten in maar die worden ruimschoots gecompenseerd door de schitterende acteurs, Matthias Schoenaerts blijft me verbazen, hij is wat een journalist van de BBC ooit zei ahv "Meisje", nl. een mix van Vincent Gallo, James Dean en Brad Pitt, wow!!! Ook de anderen konden me bekoren vooral Damiaan de Schrijver is smullen.

gepubliceerd op 5 april 2006
Geen wereldschokkend goede cinema, maar toch verrassend onderhoudend. Nogmaals wordt duidelijk hoe kwaliteitsvolle acteurs van de slappe Vlaamse scenario's toch nog iets kunnen maken - het verhaaltje rommelt en klutst langs alle kanten en maakt ongeoorloofde sprongen in de tijd (soms gaan de zaken wel heel erg snel, wat soms interessant maar hier vooral storend werkt), maar blijft wel boeien. Gered door de acteurs, dus, maar beslist geen rommel.

gepubliceerd op 29 maart 2006
Ik vond het een heel mooie film. IK kijk tegenwoordig het liefste naar de vlaamse films. Goed gemaakt en goede acteurs. Tom van dyck speelt echt goed!

gepubliceerd op 24 maart 2006
Zwak scenario en verkeerde invalshoek om dit onderwerp te belichten. Film ging teveel over Rita, het moest veel meer over Dennis( Matthias Schoenaerts) gaan, trouwens ook de enige acteur in de film die met echte bezieling speelt, de rest doet maar wat. Toch een 10 op 10 voor de film dankzij Matthias die jammergenoeg niet genoeg aan bod kwam in de film maar het weinige dat hij deed was ongelofelijk aangrijpend!!! Matthias het wordt tijd dat je eens absolute hoofdrol krijgt in een topfilm! Dat is je van harte gegund, wat een talent.

Delen

Volg Cinebel