The Informant!

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 18/11/2009
Duur: 1u47
Synopsis : Mark Whitacre heeft een bliksemcarrière opgebouwd bij Archer Daniels Midland (ADM), een gigant in de agrarische industrie. Hij besluit opeens informant te worden om zo promotie op te strijken. Maar voordat al dat moois in zijn schoot kan worden geworpen, heeft de FBI bewijzen nodig. Whitacre vindt het geen enkel probleem om een zendertje en een verborgen bandrecorder in zijn aktetas te dragen. Hij voelt zich meteen een soort geheim agent. Helaas voor de FBI is hun spion niet zo openhartig geweest over zijn eigen gegraai in de bedrijfskas. Het gedraai van Whitacre frustreert de agenten en dreigt de ondergang te worden van hun zaak tegen ADM. Bovendien blijkt het bijna onmogelijk om de ware feiten en de wilde fantasieën van Whitacre uit elkaar te houden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    4.8/10 5 Ratings - 4 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film The Informant!

Trailervan de film The Informant!

Mening van de communityvan de film The Informant!

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 4 augustus 2010
MATT DAMON kan bij mij niet veel verkeerd(s) doen maar hier gaat hij wél de mist in. Net als het "verhaal" waar geen kat haar jongen nog in weervindt ! Nu dat hoeft niemand te verwonderen als je weet dat de director Ocean's 11, 12 & 13 op zijn debetzijde heeft. Ze dachten the brad pack (of hoe heetten die sloebers zichzelf ook alweer) weer tot leven te roepen. Alsof iémand daar behoefte aan had of heeft. Deze film hangt in ieder geval met haken en ogen aaneen. Mensen toch, wat is dit een rommeltje ! Kortom : zo vlug mogelijk vergeten...

gepubliceerd op 8 maart 2010
Gemist in de cinema, dus vandaar verplichte dvd-visie. Ligt het daaraan dat ik hier geen bal aanvond ? Geen idee, qua thema nauw verwant met Michael Mann's superieure "The Insider", krijg je ook hier het verhaal van een whistleblower (Matt Damon), maar in tegenstelling tot in Mann's film voel je hier niet de minste symp- of empathie voor het hoofdpersonage. Bovendien "klopte" het plaatje ook helemaal niet voor mij, de tijdsetting is begin jaren 90, maar de film is qua look,belichting en kostuums ondergedompeld in een seventiesjasje. Alweer een fikse teleurstelling dus.

gepubliceerd op 14 februari 2010
Het bewijs dat een nominatie voor beste acteur niet impliceert dat de film ook goed is. Ik begrijp nog altijd niet waarom men voor zo'n loser die * spoiler in de gevangenis heeft gezeten * een film maakt. De moraal van het verhaal: liegen loont?

gepubliceerd op 12 november 2009
Succulent-satirische spionagekomedie van ons geliefde "Section Eight"-producersduo Soderberg/Clooney. Steven baseerde zijn hilarische "leugen"-film op waargebeurde feiten ("so there") wat niet zo evident lijkt, maar maakt er toch één van z'n beste ooit van door de toeschouwer van begin tot einde voortdurend op het verkeerde been te laten dansen. Wat een keiharde thriller had kunnen worden ontplooit zich speels als een vederlicht-ironische (tragi-)komedie. Een stijlrijk-briljante Matt Damon als een hoogst bizar typetje, zo weggelopen uit een Coenprent, is hier dé ster. Wat die allemaal uit zijn akteurshoed tovert grenst aan toptalent, die Soderbergh gretig vampiriseert. Je moet Damon zien als de demonisch naieve maar sympatieke boef-leugenaar-spy for the F.B.I. Groots! Over de geniale regie van Soderbergh zijn al boeken geschreven, maar toch verbluft hij alwéér met die labyrintische montage gedrenkt in een okerkleurig sfeertje op een oorstrelende score van good old Marvin Hamlish. Van de talrijke gimmicks is die met de "innerlijke monoloog" in komplete tegenstrijd met hetgeen we zien een uniek hoogtepunt...om van te snoepen. Puur cinematografisch amusement, slim én charmant in mekaar gestoken, met als enig doel de toeschouwers es lekker te verwennen...of niet?
  • 1

Delen

Volg Cinebel