HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

Originele titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Fantasie
Publiek: Kinderfilm
Jaar: 2007
Release: 11/07/2007
Duur: 2u18
Synopsis : Harry keert voor zijn vijfde jaar terug naar Zweinstein. Tot zijn verbazing ontdekt hij er dat een groot deel van de tovenaarsgemeenschap niets gelooft van de tieners recente confrontatie met de boosaardige Heer Voldemort. Zijn integriteit staat op de helling. Als kers op de taart heeft de minister van Toverkunst, Cornelis Droebel, een nieuwe leerkracht Verweer Tegen De Zwarte Kunsten aangesteld, de valse professor Dorothea Omber. Maar professor Ombers “ministerieel goedgekeurde” opleiding defensieve toverkunst slaagt er niet in de jonge tovenaars voor te bereiden op een confrontatie met de zwarte magie die hen bedreigt. Op aansporen van zijn vrienden Hermelien en Ron besluit Harry het heft in eigen handen te nemen. Tijdens een geheime ontmoeting met een klein groepje studenten dat zichzelf “de Strijders van Perkamentus” noemt, leert Harry hen hoe ze zich kunnen verdedigen tegen de zwarte kunsten. Hij bereidt de dappere leerling-tovenaars voor op de waanzinnige strijd die hen te wachten staat.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.1/10 17 Ratings - 17 Recensies

Foto's van de film HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

Mening van de communityvan de film HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 9 april 2008
Ik vond het boek heel goed,er was veel actie en het was fijn om te lezen en ik wou zeker het einde weten.Maar bij de film ontbrak precies wat actie ik mij er meer bij voorgesteld.Maarja op naar de volgende hopelijk is die beter.

gepubliceerd op 31 december 2007
Ik lees altijd eerst de boeken alvorens de filmen te zien. Omdat ik juist dat gevoel zalig vind om zelf je film te creeren tijdens het lezen van het boek. Maar het probleem is dat deze film dan echt een teleurstelling is. De andere filmen vond ik super. Het was echt gebasseerd op het boek en ik had geen enkele teleurstelling. Maar bij deze laatste film :o Wat was dat, ik had echt veeeel meer verwacht en heb geen zin in de volgende films! Ik vind het werkelijk spijtig want ik keek er graag naar. De mensen rondom mij vinden ook dat deze film echt laag gevallen is en zijn niet lovend over deze film. Ik hoop echt dat de volgende beter zal zijn want anders... Het 6e en 7e boek vond ik wel machtig. Echt goed gevonden en fantasierijk, maar ik vrees voor de film.

gepubliceerd op 30 december 2007
´t lijken wel verkiezingen in deze film..veel beloven aan de kijker en uiteindelijk bitter weinig actie. En een superkoele Potter die dan op het einde nog iets uitkraamt van dat hij zo goed is in liefde en vriendschap... wat een paradox!

gepubliceerd op 5 september 2007
Deze film alweer een tijdje geleden gezien. Is zo ongeveer de slechtste uit de reeks, trouwens ook wat soundtrack betreft. Na de overdonderende actie en magistrale, perfect passende muziek van deel 4 blijkt "The order of te Phoenix" 2 uur lang voort te kabbelen zonder dat er echt iets gebeurd. Het is te hopen dat het volgende deel meer te bieden heeft anders vrees ik dat het hele verhaal, althans op het filmdoek, met een sisser afloopt. Jammer.

gepubliceerd op 22 augustus 2007
Knappe special effects (de scene waarin ze op hun bezems boven de Thames vliegen!), maar voor de rest was dit voor mij een jeugdfilm zoals er vele zijn. Wel wat donker en gerellig voor kleine kinderen, me dunkt. De vertaling was om te huilen, en het feit dat namen gewoon naar het Nederlands omgezet worden is bijzonder storend. Mensen die dit nodig vinden kunnen toch naar de Nederlands gesproken-versie gaan kijken?

Delen

Volg Cinebel