Caterina va in citta

Land:
  • Italië
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2003
Release: 11/08/2004
Duur: 1u56
Synopsis : September 2002. De familie Iacovoni verhuist van het platteland naar Rome. Vader Giancarlo is een wraakzuchtige, ambitieuze leraar boekhouden. Vernederd door meer dan tien jaar afzondering in een middelmatige technische universiteit hoopt hij in Rome de erkenning en het respect te krijgen die hij denkt te verdienen. Giancarlo heeft al zijn hoop gevestigd op zijn dochter Caterina, een erg verlegen dertienjarig meisje met een passie voor zingen, die door haar vader gedwongen wordt bevriend te raken met klasgenoten die uit belangrijke families komen.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.0/10 4 Ratings - 4 Recensies

Foto's van de film Caterina va in citta

Mening van de communityvan de film Caterina va in citta

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 1 januari 2006
geweldig drama over het zoeken naar een identiteit, zowel voor de puber als de ouders een bittere strijd die prachtig in beeld is gebracht.

gepubliceerd op 18 juli 2005
Prachtig, grappige film, heel warme karakters. Even warm als de italiaanse toon. Hoewel het een oud thema is, is het niet overdreven in extremen, zoals de Amerikaanse cinema het thema zou uitmelken (cfr. Mean Girls etc. ). Alleen spijtig van de lage filmsnelheid, en een grove korrel. Misschien een te laag budget? Spijtig, alleszins. Maar deondank toch heel erg van genoten.

gepubliceerd op 31 augustus 2004
lichtvoetig en bijwijlen onnozel verhaaltje...met een volop ergerlijke, geflipte vader, een seutige moeder, klasgenoten in de grootste cliches en de hoofdrolspeelster zonder enige doorleefde persoonlijkheid. Aardig gefilmd, daar niet van maar toch te lichtvoetig om echt te beklijven, laat staan je te herinneren binnen een week...:-(

gepubliceerd op 30 augustus 2004
sfeervolle film met sterke karaktertekeningen en goede vertolkingen.
  • 1

Delen

Volg Cinebel