La Mémoire du Tueur

Land:
  • België
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2003
Release: 14/04/2004
Duur: 1u59
Synopsis : Vincke en Verstuyft zijn het beste recherche-duo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen. Het spoor leidt naar de huurmoordenaar Angelo Ledda. Ledda lijdt aan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en krijgt het steeds moeilijker om zijn opdrachten uit te voeren. Als hij bovendien doorkrijgt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtspelletje besluit hij achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Vincke en Verstuyft hebben de handen vol om het kluwen van intriges, afrekeningen en netwerken te ontwarren en te vermijden dat er nog doden vallen.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.7/10 9 Ratings - 9 Recensies

Foto's van de film La Mémoire du Tueur

Mening van de communityvan de film La Mémoire du Tueur

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 7 april 2006
super film !! de beste !!

gepubliceerd op 15 februari 2006
Nooit begrepen waarom deze film zo hoog scoorde. Stoorde me mateloos door zijn platitudes en populisme: je moet het(pedofielen)thema smeden als het heet is, hé Erik. Maar een film maken die fijngevoelig en taboedoorbrekend is, is nog een heel andere job.

gepubliceerd op 7 februari 2006
Bangelijk filmke !! vooral met die superhete kerel werner desmedt !! Wat een schattig ventje !!

gepubliceerd op 5 september 2004
Ik vraag me af; moest dit daadwerkelijk een Amerikaanse film zijn, zouden de kritieken hier in ons landje dan ook zo goed zijn? Ik dacht het niet. Wat zijn we toch fier over het feit dat we een film gemaakt hebben die Amerikaans en onpersoonlijk is. Kijk, wij kunnen het ook! 0 op 10

gepubliceerd op 27 april 2004
Matige film. Overstijgt qua verhaal en diepgang wel de doorsnee vlaams politieserie, maar de film blijft toch ook te veel hangen in de clichés van de vlaamse serie en dat is zeer jammer. decleir is wel goed. de verhaallijn en regie zijn nogal conventioneel. Niet echt boeiend. En waar ik mij vreselijk aan erger is dat het weer opnieuw moet gaan over kindermisbruik, doofpotoperaties, bescherming, enz. Is het daarmee waar we België op de kaart mee willen brengen?

Delen

Volg Cinebel