The Ladykillers

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Komedie
  • Politie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2004
Release: 16/06/2004
Duur: 1u44
Synopsis : Goldthwait Higginson Dorr, een dubieuze professor, heeft een ploeg zogenaamde 'experts' bij mekaar gebracht voor de kraak van de eeuw. De dieven: experts in ontploffingen, tunnels en spierballen, maar ook een onmisbare infiltrant. Uitvalsbasis voor het hele plan: de kelder van een nietsvermoedend, keurig oud dametje, mevrouw Munson. De list: de vijf zijn op zoek naar een repetitielokaal voor hun kerkopvoeringen. Het probleem: Dorr beseft al snel dat zijn handlangers niet over de nodige intellectuele capaciteiten beschikken om de klus te klaren. Het veel grotere probleem: ze hebben hun bovenbuurvrouw fameus onderschat. Wanneer mevrouw Munson hun plannen ontdekt, dreigt ze ermee naar de politie te stappen. De vijf beslissen om haar uit te schakelen. Want uiteindelijk, hoe moeilijk kan het nou zijn om een oud dametje uit de weg te ruimen?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.0/10 15 Ratings - 15 Recensies

Mening van de communityvan de film The Ladykillers

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 9 januari 2011
Alweer visueel zeer sterke Coen-productie waarin Tom Hanks zich wonderwel profileert als oldschool-bijna-screwball-comedyman maar toch -letterlijk en figuurlijk dan - zijn meerdere moet erkennen in de ouwe Marva (Irma P. Hall). Waanzinnige lappen hoogstaande dialoog afgewisseld met goede visuele vondsten en fijne gospel in een donkere Southern Comfort-sfeer: wat moet een zwarte (hehe) komedie meer hebben. Marlon Wayans is hilarisch btw!

gepubliceerd op 29 augustus 2007
Misschien niet de beste Coen film (das zonder twijfel Fargo) maar toch, om het op zijn Tom Hanks met diep zuids accent te zeggen, uh faain piktjur. Leuke karikaturen in een zeer entertainende film.

gepubliceerd op 7 april 2006
Pluspunten :wat'The Ladykillers'kenmerkt is een perfect gecreërde sfeer.De Coen Brothers handhaven die sfeer, een beetje zoals in 'O Brother, where art thou'.Tom Hanks geeft gestalte aan de excentrieke professor Goldthwait Higginson Dorr III en zet één van de betere rollen uit zijn carrière neer.Hoewel hij soms verloren loopt in overacting is het leuk om hem letterlijk te zien spelen met deze rol. Het vuistdikke Mississippi-accent, de omslachtige maar o zo pretentieuze formuleringen die hij gebruikt...Zijn acteerprestatie geeft de film bestaansrecht, zonder deze voortreffelijke acteerprestatie zou dit een banaal allegaartje geweest zijn. Minpunten: 'The Ladykillers' heeft vele gebreken. Zo is de humor een pak minder subtiel dan weleer en zijn de randkarakters gewoon wat stereotype boefjes zoals we ze wel eerder gezien hebben.Kortom Amerikaanse mainstream.Ook in de opbouw gaat het fout.Het american football intermezzo om een karakter voor te stellen duurt veel te lang en de visuele humor in onder andere deze scene is zeer teenager-minded. Eindoordeel : Middelmatige prent (5/10) die ik kon smaken omdat ik het een plezier vond om Tom Hanks bezig te zien. The Coen brothers maken terug vorderingen in vergelijking met 'Intolerable Cruelty' doch ik denk met heimwee terug aan films als 'Fargo' en 'The big Lebowski'.

gepubliceerd op 25 juli 2004
dood ;maar dan ook doodsaaie film:spijtig van het geld!!!

gepubliceerd op 19 juli 2004
Zijn we allemaal naar dezelfde film gaan kijken? Ladykillers toch? Kostelijk vermaakt. Geen enkel saai moment

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel