Crimi Clowns: De Movie

Land:
  • België
Genres:
  • Zwarte comedie
  • Misdaad
Publiek: 16+
Jaar: 2013
Release: 03/04/2013
Duur: 1u42
Synopsis : Niet zo lang geleden stond Ronny Tersago met zijn troep nog aan de top van de Vlaamse showbizz als ‘Clown Norry’ en Co. Hun hoogdagen zijn voorbij... Tegenwoordig moeten ze 's nachts overuren draaien als inbrekers. Ronny 's zoon Wesley, die van de Amsterdamse filmschool getrapt werd, filmt gepassioneerd hun optredens en misdaden, hun nachtelijke uitspattingen en turbulente privélevens. Leek het met de bende de laatste tijd eerder bergaf te gaan, nu slaan ze plots de slag van hun leven. En dan beginnen de problemen pas echt...

Trailersvan de film Crimi Clowns: De Movie

Nieuws van de film Crimi Clowns: De Movie

'Crimi Clowns' naar Monte Carlo

De organisatie van het Televisie Festival van Monte Carlo maakte zopas bekend dat de 2BE-reeks CRIMI CLOWNS van en met Luk Wyns genomineerd is in twee categorieën : Beste Internationale Comedy-reeks en Beste Europese Comedy-reeks.

Mening van de communityvan de film Crimi Clowns: De Movie

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 23 januari 2014
Luk Wyns slaagt 100% in zijn opzet om de waanzinnige clowns-gone-bad van het kleine naar het grote scherm te halen. De found footage manier laat toe de flitsen cabaret-macabre van zoontje Wes ook hier te gebruiken, en door de vele camera's in de huizen, straten en onderweg is het net of je bent part-of-the-gang. Wyns doet als pater familias een Tony Sopranootje: je begrijpt zijn (mis)daden, want hij doet het voor zijn gezin en vrienden. Het extreme geweld zal wel wat wenkbrauwen doen fronsen, maar de montage, het tempo en de best wel knappe shots maken het tot een klein meesterwerkje. De slotscène is zelfs van een ongeziene schoonheid! (Fantastische peer oep a bakkes, zouwe wij in Antwaarpe zegge.)

gepubliceerd op 16 oktober 2013
Ik kén de televisiereeks niet ; ik kijk zowat NOOIT tv. Dus deze film volledige "onbevangen" kunnen uitkijken. Of moet ik zeggen "moeten uitzitten" ? Want hoe mooi de beeldjes ook zijn, het is nooit spannend en het weet zelfs nauwelijks te boeien. Ik vind het verhaal gewoon flauw én ze komen ook nog eens met àlles weg. Een beetje realisme ware wenselijk geweest. Afgaande op de onderstaande commentaren had ik "nog niet lichtjes" véél meer verwacht.

gepubliceerd op 22 mei 2013
In navolging van de serie is dit - nog maar eens - meer vrouwonvriendelijk(e) seks(isme), grof geweld en politiek incorrect gedrag van Vlaamse bodem, en wonderwel, het is nog goed gedaan ook! "Crimi Clowns: De Movie" is een dijk van een film en verveelt geen moment. Omwille van het uitgesproken foute karakter van deze prent - zie voorgaande opsomming - zal niet iedereen dit goed vinden, maar an sich is dit een ijzersterke prestatie van Luk Wyns en zijn medewerkers. Grote troef van "Crimi Clowns: De Movie" is de alomaanwezige onderliggende humor die het geheel enigszins verteerbaar maakt en de meerwaarde bepaalt van een gewelddadige film als deze. Niet te missen als je houdt van een intelligente, stevige Vlaamse film. 8/10

gepubliceerd op 6 april 2013
Na het instant-cult succes van de serie, maken onze clowns nu hun debuut op het grote scherm: en wat voor één! Wyns hield ook bij de film de touwtjes stevig in handen en dat blijkt een goede zaak: rauw, compromisloos en bovenal razendknap in beeld gebracht, heeft "de movie" alle kwaliteiten die de reeks ook al had. Pittige dialogen, een royale portie geweld, solide vertolkingen en een hels tempo. Driewerf hoera dat de voice-overs van Wesley ook de film haalden, want die geven deze portie trash nét dat extraatje waardoor wat mij betreft "Crimi Clowns" zo aan een internationale festivalcarrière mag beginnen. De eindscene is nu al een klassieker en eigenlijk qua realistisch gehalte du jamais-vu: alweer een dikke thumbs-up dus. Minpuntjes? Ik vrees dat de film nog net iets beter werkt als je de tv-reeks gezien hebt (maar "de movie" kan best wel op eigen benen staan) en de soundtrack kon misschien ook wat snediger. Maar dat zijn details, dit is zondermeer internationale topklasse!

gepubliceerd op 30 maart 2013
Te overdreven maar mooi.
  • 1

Delen

Volg Cinebel