Beasts of the Southern Wild

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 12/12/2012
Duur: 1u33
Synopsis : Hushpuppy woont bij haar vader Wink in "de Badkuip", een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Wink bereidt zijn dochter met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal gezien het feit dat hij er tegen die tijd niet meer zal zijn om haar te beschermen. Dan krijgt Wink een onverklaarbare ziekte en als gevolg daarvan raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. Vervolgens smelten de ijskappen en als klap op de vuurpijl wordt er een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs losgelaten. Vanwege al deze ellende besluit Hushpuppy om op zoek te gaan naar haar verloren moeder.

Trailervan de film Beasts of the Southern Wild

Foto's van de film Beasts of the Southern Wild

Nieuws van de film Beasts of the Southern Wild

Filmcritici verkiezen 'Beasts of the Southern Wild' tot beste film !

De Belgische filmcritici hebben 'Beasts of the Southern Wild' van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin tot beste film gekozen.

Mening van de communityvan de film Beasts of the Southern Wild

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 februari 2015
Bewust rommelig stukje magische realisme dat bulkt van de vitaliteit en originaliteit. De lichte Terence Malick touch en de fabelachtige fantasie van het zesjarig hoofdrolspeelstertje doen je duizelen en wegdromen. Zelfs met de sombere thematiek van de weggelopen moeder, verwaarlozing en alcoholisme weet regisseur Benh Zeitlin er levenslust en optimisme in te steken. De moerassen en àl haar bewoners, de steeds aanwezige dreiging van orkanen en zondvloeden, de free spirit of the bayou, het werkt aanstekelijk: een (h)eerlijke prent, vol verfrissend vuur- en acteerwerk.

gepubliceerd op 10 november 2013
Ondanks de prachtige vertolking van het kleine meisje (Quvenzhané Wallis), kon de film me amper boeien. Langdradig en saai, dat is het kort samengevat.

gepubliceerd op 12 juli 2013
Een buitengewoon acteer-begaafd kind draagt deze film over sociale situaties in een overstromingsgebied. De film is ook vanuit het stadpunt van het kind verteld. Daardoor mengt magien en fantasie zich met de werkelijkheid. Je begrijpt niet alles, maar je weet wel dat dit een aangrijpende aanklacht is tegen het harteloos omgaan met de natuur door industrie ed.

gepubliceerd op 20 februari 2013
Voor wie, even kort, wil "proeven" van de muziek : bekijk de trailer eens. O Boy !!!

gepubliceerd op 20 februari 2013
Wàt een film en helemaal gedragen door een meisje van een jaar of 5-6 ! Ik volg LDC/NEO all the way. Unieke beelden, soms slécht en korrelig (met véél "ruis" dus) waarvoor ik géén verklaring kan bedenken. Heel vaak ook (bewust ?) onscherp maar juist dàt maakte het misschien allemaal zo authentiek. Zoals mijn gezelschap opmerkte : het leek wel een documentaire. Ik was vooral onder de indruk van de MUZIEK van en in de film. Op een bepaald moment klonk een prachtige stukje Cajun, maar héél terloops en létterlijk op de achtergrond ; de muzikanten kwamen niet eens in beeld. Voor de geïnteresseerden : ik nam voor het eerst "kennis" van de "Bayous" en de Cajunmuziek begin de jaren '80 in de film "SOUTHERN COMFORT" wat, geloof ik, de naam is van een soort Whisky. In de Bayous van Louisana wonen en leven écht geen "Jeannetten" : het is er dàgelijks struggle for life, "voedsel op tafel brengen" = ploeteren, geen comfort, nauwelijks hygiëne (juist daardoor blijven ze overeind !), veel drank en bijhorend gedrag. En de vrouwen zijn nét zo sterk en LELIJK als hun venten. Knappe film, kortom, en EEN DIKKE AANRADER !

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel