Beasts of the Southern Wild

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 12/12/2012
Duur: 1u33
Synopsis : Hushpuppy woont bij haar vader Wink in "de Badkuip", een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Wink bereidt zijn dochter met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal gezien het feit dat hij er tegen die tijd niet meer zal zijn om haar te beschermen. Dan krijgt Wink een onverklaarbare ziekte en als gevolg daarvan raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. Vervolgens smelten de ijskappen en als klap op de vuurpijl wordt er een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs losgelaten. Vanwege al deze ellende besluit Hushpuppy om op zoek te gaan naar haar verloren moeder.

Trailervan de film Beasts of the Southern Wild

Foto's van de film Beasts of the Southern Wild

Nieuws van de film Beasts of the Southern Wild

Filmcritici verkiezen 'Beasts of the Southern Wild' tot beste film !

De Belgische filmcritici hebben 'Beasts of the Southern Wild' van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin tot beste film gekozen.

Mening van de communityvan de film Beasts of the Southern Wild

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 10 november 2013
Ondanks de prachtige vertolking van het kleine meisje (Quvenzhané Wallis), kon de film me amper boeien. Langdradig en saai, dat is het kort samengevat.

gepubliceerd op 12 juli 2013
Een buitengewoon acteer-begaafd kind draagt deze film over sociale situaties in een overstromingsgebied. De film is ook vanuit het stadpunt van het kind verteld. Daardoor mengt magien en fantasie zich met de werkelijkheid. Je begrijpt niet alles, maar je weet wel dat dit een aangrijpende aanklacht is tegen het harteloos omgaan met de natuur door industrie ed.

gepubliceerd op 20 februari 2013
Voor wie, even kort, wil "proeven" van de muziek : bekijk de trailer eens. O Boy !!!

gepubliceerd op 20 februari 2013
Wàt een film en helemaal gedragen door een meisje van een jaar of 5-6 ! Ik volg LDC/NEO all the way. Unieke beelden, soms slécht en korrelig (met véél "ruis" dus) waarvoor ik géén verklaring kan bedenken. Heel vaak ook (bewust ?) onscherp maar juist dàt maakte het misschien allemaal zo authentiek. Zoals mijn gezelschap opmerkte : het leek wel een documentaire. Ik was vooral onder de indruk van de MUZIEK van en in de film. Op een bepaald moment klonk een prachtige stukje Cajun, maar héél terloops en létterlijk op de achtergrond ; de muzikanten kwamen niet eens in beeld. Voor de geïnteresseerden : ik nam voor het eerst "kennis" van de "Bayous" en de Cajunmuziek begin de jaren '80 in de film "SOUTHERN COMFORT" wat, geloof ik, de naam is van een soort Whisky. In de Bayous van Louisana wonen en leven écht geen "Jeannetten" : het is er dàgelijks struggle for life, "voedsel op tafel brengen" = ploeteren, geen comfort, nauwelijks hygiëne (juist daardoor blijven ze overeind !), veel drank en bijhorend gedrag. En de vrouwen zijn nét zo sterk en LELIJK als hun venten. Knappe film, kortom, en EEN DIKKE AANRADER !

gepubliceerd op 11 december 2012
Onafhankelijk Amerikaans cineast, Benh Zeitlin,won met zijn geniaal debuut zowel in Sundance, Cannes' "Palme d'Or" of Gent. Een magisch-realistische fabel vol ecologische trekjes in een soortement "postapocalyptisch" canvas gezien door de ogen van een "lost" zesjarig kind. De duistere schaduw van orkaan Katrina zweeft constant over de unieke, wonderlijke wereld van Hushpuppy(snoezig, briljante Quvenzhané Wallis). Zeitlin dompelt zijn film in die o zo typische Zuiderse sfeer van een drassig Louisiana en de traditionele cultuur vol energieke spiritualiteit. De vader-dochter relatie, de zoektocht naar de moeder, het moeras...de cineast blaast warm én koud, pessimisstisch én hoopvol, wat "Beasts" dat nietig én toch groots meesterwerk maakt. Soms moeilijk te vatten, maar het vuurwerk spat er letterlijk en figuurlijk vanaf en of de vonker overslaan op de toeschouwer...
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel