À perdre la raison

Land:
  • België
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 30/05/2012
Duur: 1u51
Synopsis : Murielle en Mounir houden zielsveel van elkaar. De jongeman leeft al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget, die ervoor zorgt dat hij materieel niets tekort komt. Als Mounir en Murielle besluiten om te trouwen en kinderen te krijgen, worden ze totaal afhankelijk van de dokter. Murielle voelt zich opgesloten in die emotioneel verstikkende omgeving. Een verraderlijke situatie waaraan het gezin helemaal ten onder gaat...

Trailersvan de film À perdre la raison

Nieuws van de film À perdre la raison

"A perdre la raison" grote winnaar van 'Les Magritte du Cinéma' !

De film werd onder meer verkozen tot beste prent van 2012 en Joachim Lafosse ging er aan de haal met de prijs voor beste regisseur.

Mening van de communityvan de film À perdre la raison

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 20 augustus 2012
Sober en erg sec gefilmd gezinsdrama dat grotendeels gebaseerd is op reële feiten gepleegd in Nijvel anno 2007. En net daarom bij onze zuiderburen voor heftige reacties zorgde toen de filmplannen van Lafosse bekend raakten. Nochtans is de film wars van elke sensatie en slaagt de regisseur er wonderwel in de claustrofobische teneur die zich langzaam meester maakt binnen deze ménage à trois voelbaar te maken. Op geen enkel moment kun je Lafosse betrappen op sensatiezucht of eender welke vorm van voyeurisme. In tegendeel, de film werd met veel pudeur gemaakt en schetst op een vrij realistische manier hoe een ooit stormachtig begonnen huwelijksrelatie langzaam verbrokkelt en fijngemalen wordt door sleur, paternalisme en een verlammende condition humaine en finaal in een verschrikkelijk drama eindigt. Heel sterke en geloofwaardige vertolkingen (en een verdiende prijs voor Emilie Dequenne in Cannes).

gepubliceerd op 28 juni 2012
Intrigerende moordzaak die het hele land een tijd in zijn greep hield, verfilmd zonder echt standpunt in te nemen en dat miste ik wel een beetje. Prachtig vertolkt door Dequenne, maar cinematografisch vrij banaal en toch wel heel erg schatplichtig aan de Dardennes-films.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel