On the road

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 06/06/2012
Duur: 2u20
Synopsis : New York, eind jaren veertig. Na de dood van zijn vader ontmoet Sal Paradise, een aanstormend schrijver uit New York, de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty. Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur en reizen door heel Amerika. Tussen wanhoop en vervoering experimenteren ze met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek. Ze zoeken de beroering, het wilde leven, de losbandigheid – de toppen van hun emoties...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.6/10 11 Ratings - 6 Recensies
  • 6.0/10  Mening van Cobra van de film On the road

Trailersvan de film On the road

Mening van de communityvan de film On the road

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 14 juni 2013
Op de soundtrack na vond ik de film totaal niets. Het is trouwens dankzij die soundtrack dat ik de prent niet heb afgezet.

gepubliceerd op 5 november 2012
Jack Kerouac, een Amerikaans van Bretoense komaf zou, samen met William S. Burroughs en Allen Ginsberg de "stichters" zijn van de beat-generation. De HIPIES ! Geprobeerd om de méér dan 2 uur durende film uit te houden maar na 5 kwartier moest ik de handdoek in de ring gooien. Dit is gewoon OERSAAI en àltijd "ànders maar hetzélfde". TIP : en nu nog "Zen and the Art of Motorcycle Maintenance. An Inquiry into Values" ! Het boek is al onleesbaar wegens saai, saai, saai.... Veel succes !

gepubliceerd op 1 juli 2012
Met deze ‘On the road’ brengt regisseur Walter Salles, veteraan van een paar gedenkwaardige roadmovies niet meteen zijn meest geslaagde exemplaar uit. De koortsachtige uitstapjes, doordrenkt met drank, drugs, seks en rock ’n roll, komen eerder rommelig over in plaats van de onrust van de protagonisten te evoceren, terwijl ook de totale filmlengte van bijna tweeëneenhalf uur weinig bijdraagt aan de noodzakelijke diepgang van verhaal en personages. Verzorgde fotografie, brave vertolkingen, mooie soundtrack, … maar voor een film die net de tegendraadsheid en rebellie van een generatie wil oproepen te mak, te tam en te weinig buiten de lijntjes gekleurd.

gepubliceerd op 8 juni 2012
Het onverfilmbaar geachte "On the road" van Kerouac uiteindelijk toch op het grote scherm. En zoals verwacht mocht worden, drijft deze verfilming vooral op sfeerschepping eerder dan op een straffe verhaallijn. Het ziet er fraai uit, maar heeft uiteindelijk zo weinig om het lijf, dat er echt wel stevig acteerwerk nodig is (vooral Riley is prima) om de aandacht vast te houden. Half geslaagd, maar niet iets wat we nog niet eerder (en beter) zagen.

gepubliceerd op 6 juni 2012
Vele cineasten probeerden het, maar beten hun tanden stuk op het legendarische boek van de al even legendarische Jack Kerouac. "On The Road", dé bijbel van de "beat generation", staat dan ook in het rijtje van onverfilmbare meesterwerken. Walter Salles dacht er anders over, maar ook zijn versie werd in Cannes teruggefloten alhoewel je de film niet echt kan bestempelen als "slecht", integendeel, de man heeft duidelijk zijn uiterste best gedaan leven te blazen in de personages. Maar zijn aanpak blijft toch wel enorm oppervlakkig en té doorsnee Hollywoodiaans. Het afgooien van alle laagjes beschaving door de drie protagonisten door o.a. sex en drugs is iets té doorzichtig(Kristen Stewart wil hier absoluut weg van haar "Twilight"-imago door een intense "walk on the wild side"). Neen, het scenario van José Rivera("Diarios di motocicleta")gaat niet diep genoeg, de chronologische aanpak is té kunstmatig en bovendien wegen die 140' enorm door. Repetitieve scènes die langzaam maar zeker gaan vervelen, te braafjes t.o.v. het basismateriaal en middelmatige vertolkingen maken deze Salles een te mager beestje.

Delen

Volg Cinebel