Lawless

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Misdaad
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 19/09/2012
Duur: 1u55
Synopsis : In deze sfeervolle misdaadfilm van regisseur John Hillcoat en scenarioschrijver Nick Cave besluiten de drie Bondurant-broers een illegale drankhandel op te zetten tijdens de drooglegging in de jaren '30. Deze handel zal snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeien met behulp van lokale crimineel Floyd Banner. Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van corrupt special agent Rakes, die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, zoals beschreven in het boek ‘The Wettest County in the World’ van Matt Bondurant, kleinzoon van Jack Bondurant.

Trailersvan de film Lawless

Mening van de communityvan de film Lawless

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 7 juni 2013
Gebaseerd op ware feiten, met een script van Nick Cave. En het is een goede film geworden, niet dé topfilm, maar vervelen heb ik me er niet mee gedaan. De vertolkingen zijn goed en het verhaal kon me wel boeien. Af en toe toch wel heel gewelddadig, U bent dus gewaarschuwd !!

gepubliceerd op 6 mei 2013
Vervelend, voorspelbaar filmpje over een familie hillbillys die het, tijdens de drooglegging (1920-33), groots willen aanpakken om via hun geheimstokerijen snel geld te verdienen. Wat natuurlijk wél even anders uitpakt en ik ben de scenaristen dan ook dankbaar dat ze toch consequent gebleven zijn. Domme mensen worden inderdaad NOOIT rijk. Nog niet lichtjes over het paard getild, dit onding. En die Shia LaBeouf werkt je van minuut 1 op de zenuwen om het maar niet te hebben over de kampioen overacting 2013 : Guy Pearce.

gepubliceerd op 10 april 2013
Sterke 'Prohibition'-prent waarin zowel de oorsprong van het 'moonshinen' als de eerste gangsters-met-tommiguns worden voorgesteld in een door australische handen gecreëerd hillbilly-drama. Het ziet er, ondanks de digitale filmpixels, allemaal zeer knap uit: de rokerige heuvels vol stokerijen, de armoede na WOI, de eerste Ford TT, Whippet en V8(!), gewelddadige rednecks en uiteraard de drank in confituurpotten. Tom Hardy (remember Bane? en de toekomstige -Mad-Max Rockatansky!) en Jessica Chastain spatten van het scherm, de score van Ellis en Cave is atypisch doch fijn bluegrass getint en het soms grove geweld maakt de film samen met de religieuze ondertonen tot een wat groezelig-griezelige bedoening, zonder tot blind cynisme of nihilisme ivm de aard van de mens over te gaan. (Enig minpuntje: Shia Labeouf is -wederom- de huilebalk van dienst, het blijft moeilijk om hen en zijn personages te geloven, en de rol van Guy Pearce is net te karikaturaal). Toch één van de beste films van de afgelopen jaren.

gepubliceerd op 20 oktober 2012
Scenario geschreven door Nick Cave en dat verklaart meteen de zwaarmoedige premisse van deze (drama)western. De rurale VS-samenleving anno jaren 1920 - met al z'n tristesse en levensvermoeidheid, corruptie en religieuze preutsheid - wordt hier levensgetrouw weergegeven - eveneens een huismerk van Zijne Donkerheid Nick Cave. Vrolijk word je niet van "Lawless" maar dat is de bedoeling en het obstakel niet. Probleem is dat sommige karakters onvoldoende worden uitgewerkt (o.a. Guy Pearce in de rol van de verwijfde Charlie Rakes en Gary Oldman als Floyd Banner) en het verhaal schiet soms rare kanten uit (o.a. de ongeloofwaardige apotheose). "Lawless"is geen superieur kunstwerk maar charmeert omwille van de donkere, ruwe ondertoon en dit zonder te cinefiel-onsamenhangend te worden. Voor de fans van de combinatie western en drama. 7/10

gepubliceerd op 20 september 2012
Ik had commentaren gelezen in de kranten en die waren wat negatief over deze film "Lawless", maar ik ben blij dat ik de film dan toch ben gaan zien. Veel beter dan ik had verwacht dus. Knappe bijna 2 uur durende film.

Delen

Volg Cinebel