ATM

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Horror
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 15/08/2012
Duur: 1u32
Synopsis : David en Emily verlaten samen het kerstfeest op hun bedrijf. Hun geïmproviseerde eerste date krijgt echter een onverwachte wending wanneer hun collega Corey vraagt om nog even te stoppen bij de geldautomaat. Wat een simpele actie zou moeten zijn verandert in een wanhopige strijd om te overleven wanneer er een onbekende man opduikt. Het drietal heeft ze geen andere keuze dan het dodelijke kat-en-muisspel van de man mee te spelen...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    4.0/10 3 Ratings - 3 Recensies
  • 4.0/10  Mening van De Morgen van de film ATM

Trailervan de film ATM

Mening van de communityvan de film ATM

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 juli 2014
Claustrofobisch thrillertje dat schatplichtig is aan de oneindig superieure voorgangers "Phone Booth" of "The Mist". Schabouwelijke vertolkingen, banaal camerawerk en een totaal gebrek aan timing vergallen het plezier van wat aanvankelijk nog redelijk begon.

gepubliceerd op 13 oktober 2013
Redelijk "gegeven" maar er komt geen antwoord/oplossing. Tja, ZO kan IKKE het ook, vaneigens. Met dank aan David Lynch, bijvoorbeeld. Die heeft er ook een handje van weg om véél geschreeuw zonder wol te produceren. En wij ? Wij slikken dat allemaal. In feite is dit een B-film die - het ligt voor de hand - met héél beperkte middelen "tot iéts wil komen". Samengevat : het begint veelbelovend maar loopt uiteindelijk op een compléte sisser uit. Been there, done that, bought the T-shirt, zucht. "ZE" leren het nooit omdat het ook niet (meer ?) nodig is om een serieus scenario te verzinnen : "Mensen tot 12 jaar of met een gelijkaardig IQ (87 ?) kijken TOCH wel. Te mijden als de pést, dit onding. Driewérf schande : wie "verzint" zoiéts ? Wie "verfilmt" zoiéts ? En wélke onnozelaar ziet daar "brood" in ? Voor de tigste keer wordt de cinefiel "bij den buk gezet". De films worden stééds sléchter maar dat màg want het ("hét") publiek wordt steeds JONGER & DOMMER. Nog even en de Kinepolis gaat failliet aan/door dergelijke wansmakelijke prenten. In plaats van films te maken voor mensen met GELD én SMAAK : de + 50-ers ! Maar voor "ONS" valt er in de bioscoop bitter weinig vertier te halen. Intussen "lanceren" ze wel "Ladies at the movies" maar dan kiezen ze, alweer, een 4e-rangsfilm uit. GVD, toen ik "Bert van Harelbeke" de Pentascoop in Kortrijk zag (op)starten (ik zat er écht met mijn neus bovenop : intern in het St-Amandscollege, Diksmuidekaai "zoveel") dacht ik dat het uitstekende films zou blijven "regenen". Ik heb het nu over "Barry Lyndon", "Dersou Ousala", "One flew over the cuckoo's nest", "Jaws", etc. TOPFILMS die nooit (meer) werden ge-evenaard. En NU ? NU wordt er volop ROTZOOI vertoond in deze verschaalde, wat beschimmelde filmpaleizen die resideren onder de naam "KINEPOLIS". "In MIJN tijd" kon een bepaalde film mààndenlang draaien. Nu is (zelfs, een per uitzondering) goéde film al na een week of 3 "verdwenen". Kàn ook moeilijk anders : élke dag van de week 2-3 en misschien wel 4 vertoningen. Tja, dan heeft "iéderéén" dié film wel "gezien" en moet er alweer brood op de plank worden gebracht. Wat mij betreft is de bioscoop op sterven na DOOD. En dat is alléén de schuld van de multiplexen : jarenlang schaamteloos OERDOMME FILMPRET op het programma. Voor kinderen tot 12 jaar en waar je énkel "winst" haalt op de omzet van jullie vuiligheid : snoep en cola. Yék. Intussen halen de multiplexen wél de "bioscoopwaarde" fors naar beneden. Wie gaat nu nog naar Gent om in de Studio Scoop (wat een ontdekking voor mij, in de jaren '70 toen ik in Gent op kot zat !), de Lumière (Brugge) of de Sfinks (Gent) een "serieuze" film te gaan bekijken. Vergewis je gewoon even aan de kassa : allemaal "oude hippies", dààr komt de "jeugd" écht niet meer.... Hoé is het zover kunnen komen ?

gepubliceerd op 2 februari 2013
Redelijke thriller, met een goed verhaal dat op het einde pas laat blijken hoe goed de killer zijn plan voorbereid. De film heeft me wel kunnen boeien.
  • 1

Delen

Volg Cinebel