Chronicle

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Drama
  • Sciencefiction
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 15/02/2012
Duur: 1u23
Synopsis : Sci-fi horror over drie vrienden die in aanraking komen met een mysterieuze materie en vervolgens over gevaarlijke superkrachten blijken te beschikken.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.3/10 11 Ratings - 7 Recensies
  • 8.8/10  Mening van Humo van de film Chronicle

Trailervan de film Chronicle

Mening van de communityvan de film Chronicle

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 14 september 2012
Ik had heel hoge verwachtingen van deze film, maar het is een heel grote teleurstelling geworden. Het eerste uur is bijzonder saai en inhoudsloos, na dat uur wordt het iets beter, maar toch ben ik er niet over tevreden. Door het betere laatste half uur een iets hogere waardering dan ik aanvankelijk wou geven, maar meer dan wat ik nu geeft is de film me helaas niet waard. Tegenvaller dus !!

gepubliceerd op 29 maart 2012
"Sci-fi horror" had ik gelezen, ik dus met volledig verkeerde verwachtingen naar de cinema. Op zich absoluut geen probleem, want Chronicle is inderdaad een vermakelijk en fijn filmpje, zoals hieronder al gezegd. Ik zou het eerder een fun actiefilmpje noemen dan sci-fi horror, but what's in a name...

gepubliceerd op 7 maart 2012
Indrukwekkend en, naar het einde toe, best HEFTIGE film. In het begin is het natuurlijk "leuk spelen" maar het wordt snel grimmiger, zeker door het wat rancuneuze karakter van hoofdrolspeler (die trouwens blijkbaar nogal iets in zijn mars heeft). Technisch vraag ik me af wat "het volgende" zal zijn maar die vraag is misschien snel te beantwoorden : géén (dure) acteurs meer maar gewoon met de computer gegenereerde "perfecte" figuren. De film draaide om 22u15, op deze dinsdagavond, én hij loopt nog maar een paar weken. Toch zaten er maar 6 man (m/v) in de zaal. Kun je daarmee (nog) lang een dergelijk complex als de Kinepolis draaiend houden ? We wisten al dat ze alléén nog verdienen aan het snoep & tutti quanti maar dan moet er wél VOLK zijn om snoep te kunnen verkopen. Zélf laat ik deze kelk altijd aan me voorbijgaan. Van de 5 andere kijkers in de zaal moesten er nog 2 ijlings een plas gaan doen nét in de finale. Ha ja, een halve emmer popcorn "de man" + nog een halve liter cola... Na anderhalf uur is dat door uwe filter hé. Wat mij betreft : een aanrader. Geen "grote" film maar toch wel leuk ; ge gaat je niet vervelen !

gepubliceerd op 4 maart 2012
Hype hype hype hoera! Hier is "Chronicle", alweer een keer het trucje met de semi-doc / teruggevonden cam... geeuw, hoor ik jullie denken en zo dacht ik er ook wel over. Maar kijk, ruim een uur levert dit een hoogst vermakelijke en vrij intrigerende film op. Puike vertolkingen van nieuwkomers DeHaan (die je straks in heel wat big budget produkties zal zien opduiken) en Russell en het lansgpeeldebuut van regisseur Josh trank laat vermoeden dat de man heel wat in zijn mars heeft. Alleen jammer dat werkelijk alle registers dienden opengetrokken te worden in de laatste 20 minuten, wat resulteert in een finale die zo over the top is dat het nauwelijks nog om aan te zien is. Laat ons dat maar als een schoonheidsfoutje van een beginnend talent beschouwen.

gepubliceerd op 3 maart 2012
Aangename lowbudgetfilm die werkt volgens het 'found footage'-principe (cfr. 'The Blair Witch Project' uit 1999). Verhaal: drie jongeren krijgen bovennatuurlijke krachten en dit loopt - natuurlijk - fout. Hoe banaal de voorgaande verhaallijn ook klinkt, de uitwerking ervan is uitstekend. Er wordt geloofwaardig geacteerd en het tempo van de film is goed. Hoewel 'Chronicle' als film langer had mogen zijn qua duur, als toeschouwer stap je zeker voldaan de zaal uit. Fijn filmpje zonder meer.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel