The Raven

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 20/06/2012
Duur: 1u51
Synopsis : Als in het 19de-eeuwse Baltimore een moeder en haar dochter op gruwelijke wijze worden vermoord, doet rechercheur Emmett Fields een opzienbarende ontdekking. Het misdrijf lijkt op een bloederige fictionele moord die tot in details werd beschreven in de lokale krant en deel uitmaakt van een verzameling verhalen van de zonderlinge schrijver Edgar Allan Poe. Maar terwijl Poe door de politie wordt ondervraagd, vindt er opnieuw een gewelddadige moord plaats, ook ditmaal geïnspireerd op één van zijn populaire verhalen. Fields beseft dat een seriemoordenaar Poe's verhalen gebruikt voor zijn gruweldaden en roept de hulp van de auteur in om hier een eind aan te maken. Maar als iemand die Poe dierbaar is het volgende slachtoffer dreigt te worden, moet hij zijn eigen analytische vermogen aanwenden om de zaak op te lossen voor het te laat is.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.8/10 5 Ratings - 4 Recensies
  • 4.0/10  Mening van Cobra van de film The Raven

Trailersvan de film The Raven

Mening van de communityvan de film The Raven

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 25 januari 2013
Prachtige decors en kostuums, puike vertolkingen. Ook een bloederig verhaal, vooral het begin, maar toch had ik meer spanning verwacht. Het is een film die het bekijken zeker waard is, maar had me er dus iets meer van voorgesteld.

gepubliceerd op 11 juli 2012
Enigszins zielloze bioscoopprent met de schrijver Edgar Allan Poe als spilfiguur in een weinig uitgewerkte thriller. De 19de eeuwse setting maakt ruimte voor mooie beelden en ook de acteerprestaties zijn ok. Zware minpunten zijn evenwel het oppervlakkige scenario, de ongeloofwaardige plotwendingen en vooral het gebrek aan karakteruitdieping waardoor het gros van de personages ongeloofwaardig overkomt. "The Raven" is té snel in elkaar geflanst. Dit had beter kunnen en moeten zijn, zeker met een acteur als John Cusack in de hoofdrol. Spijtig. Gemiste kans. 5/10

gepubliceerd op 19 juni 2012
Na Coppola's "Twixt" duikt hier alweer een verzonnen E.A.Poe-figuur op en zelfs Stallone heeft plannen voor een biopic(*cough*). Deze was de opener van het 30e Brussels International Fantastic Film Festival met een wel héél toepasselijke titel en in een regie van "gore bloedhond" James McTeigue("V for Vendetta"-"Ninja Assassin").De vernuftige schrijver-dichter én godfather van het detectiveverhaal/chiller leunt hier dichter aan bij Ritchie's "S.H." dan eigen werk. John Cusack vertolkt bleekjes de scherpzinnige Poe in deze aktievolle gotisch-historische thriller(hopelijk grijpen enkele toeschouwers naar zijn werk zodat dit allegaartje niet voor niks was). Klassiek Hollywoodiaans over-the-top zit "The Raven" vol anachronismes en mist het intellectueel, dromerige mysterie van Poe's verhalen.Het script lonkt daarom teveel naar "Saw" e.a. "serialkillers" en Poe was zeker geen held met paard en pistool jagende op een copycatkiller. Mis vooral de geniale eindtitels niet, een 007-generiek waardig.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel