De rouille et d'os

Land:
  • Frankrijk
Genres:
  • Drama
  • Mysterie
Publiek: 12+
Jaar: 2012
Release: 17/05/2012
Duur: 1u55
Synopsis : Ali is 25 jaar en woont in Noord-Frankrijk. Hij heeft geen geld, maar wel een zoontje van 5 waar hij voor moet zorgen. Hij trekt in bij zijn zus in Antibes en neemt enkele kleine jobs aan als nachtwaker of buitenwipper. In een nachtclub ontmoet hij de mooie Stéphanie. Ze heeft een ongelooflijk beroep: orka-trainster in het waterpark in Antibes. Nadat een show met orka's uitdraait op een drama voor Stéphanie, brengt een nachtelijk telefoontje Ali en haar bij elkaar. Tussen hen zal een speciale relatie ontstaan, sensueel en met bijzondere spelregels. En wanneer aan Ali wordt voorgesteld om deel te nemen aan clandestiene gevechten om geld te verdienen, besluit Stéphanie om hem hierin te steunen...

Trailervan de film De rouille et d'os

Nieuws van de film De rouille et d'os

100.000 bezoekers voor 'De rouille et d'os' in België

Een maand na de release heeft de film 'De rouille et d'os' al 100.000 bezoekers gelokt naar de Belgische cinema's.

Mening van de communityvan de film De rouille et d'os

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 30 november 2014
Ben verrast door deze film, veel verwachtte ik er niet van, maar het blijkt een uitstekende film te zijn. IK was wel benieuwd naar deze prent, niet zozeer omdat Matthias Schoenaerts hierin meedoet (ik vind hem een beetje overroepen als acteur), maar meer nog omdat Marion Cotillard een hoofdrol heeft, iemand die al bewezen heeft veel talent te hebben. En ze doet het hier prima, alweer, maar ook (toegegeven) Matthias Schoenaerts speelt de pannen van het dak, het is de eerste maal dat ik over hem zo positief kan zijn, hopelijk zet hij die trend door in de nieuwe internationale producties die hij heeft gedaan. Het verhaal in deze film is bijzonder tragisch, wat dan zo tragisch is ga ik niet verklappen, ik kan alleen de film zeer warm aanbevelen, het loont echt de moeite !!

gepubliceerd op 5 augustus 2012
Had hiervoor te hoge verwachtingen! Ik bleef hier serieus op mijn honger zitten. Een rauwe film met goed acteerwerk, maar het verhaal was flinterdun en o zo voorspelbaar!

gepubliceerd op 24 mei 2012
Oei, hier had ik écht véél meer verwacht. Zeker wat verwend geweest, wat Franse films betreft, de laatste dagen ? Alleen het laatste kwartier "redt" de film.

gepubliceerd op 20 mei 2012
Qua hype alvast ongezien voor een Franse film, geen mens die niet weet wie hierin meespeelt of die nu nog niet de naam Audiard gehoord heeft. Maar...is de man nu zo'n superregisseur? Nah.. "Un prophète", zijn vorige was een solide genrefilm en op de keper af beschouwd geldt dit ook voor "De Rouille": dit is in essentie een -weliswaar heel fraai in beeld gebracht- oerklassiek liefdesverhaal. Het eerste uur moet je zelfs een paar keer echt doorbijten om er de aandacht bij te houden, maar in de veel sterkere tweede helft maakt Audiard veel goed en laat hij toch zien dat hij wel degelijk een goeie film in zich heeft. Maar daar gaat het hier uiteraard allemaal niet om, dit wordt, volledig terecht, de definitieve, internationale doorbraak van Schoenaerts, die hier niet minder dan briljant staat te acteren, ferm geholpen door Marion Cotillard, die andermaal een eveneens fenomenale acteerprestatie neerzet.

gepubliceerd op 18 mei 2012
Met veel bombarie aangekondigd, de nieuwe film met Matthias Schoenaerts. Maar al die bombarie was meer dan gegrond. Audiard weet hoe hij een film moet maken, Schoenaerts en Cotillard weten hoe ze moeten acteren. Het resultaat is dan ook een indrukwekkend, bij momenten beklijvend schouwspel.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel