Cloclo

Land:
  • Frankrijk
Genre:
  • Biopic
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 14/03/2012
Synopsis : Weinig levens hebben zo tot de verbeelding gesproken als dat van de Franse variété-ster Claude François. Van bij zijn geboorte in Egypte tot aan zijn ongelukkige dood in een Parijse badkamer in 1978... Deze biopic focust niet enkel op een aantal sleutelmomenten zoals zijn aankomst in Parijs, zijn eerste successen als chansonnier en de geboorte van de mythe "Cloclo et ses Claudettes", maar peilt ook dieper, naar de moeilijkheden met zijn vader of zijn bewogen relatie met familie en vrienden. Een authentiek en ontroerend portret van een icoon...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.8/10 5 Ratings - 3 Recensies
  • 7.5/10  Mening van Humo van de film Cloclo

Trailersvan de film Cloclo

Nieuws van de film Cloclo

Festival Franse film in Hollywood opent met 'Cloclo' !

Cloclo, de biopic over Claude François, gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier, is in april de openingsfilm van het zestiende festival van de Franse film in Hollywood (COLCOA).

Mening van de communityvan de film Cloclo

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 7 januari 2015
Zwierig-aangename biopic van één van Frankrijk's grootste (figuurlijk dan) artiesten, Claude François, die het vooral moet hebben van 's mans onhebbelijkheden en moeilijk karakter, maar ook van de fraai opgevoerde shows waar, samen met Les Clodettes, de piekhemden en olifantenpijpen je om de oren vliegen. De belg Jérémie Rénier blijkt perfect geknipt voor deze rol, die je van onzeker pubertje tot opvliegende driftkikker en paranoide platenbaas blíjft geloven. Wat een leven voor een niet echt goede zanger, het gehaaide zakentalent komt dan ook vaak aan bod. Zijn talloze kostuums, ontelbare sportwagens en ander kleine kantjes van zijn ongeremde ijdelheid worden ook niet verborgen. Zonder echt te verrassen, blijft je deze 2.5 uur zó uitzitten, tot 'Alexandrie-Alexandra' je titelgewijs tot een van zijn gekke dansjes zal dwingen!

gepubliceerd op 17 april 2013
Biografieën behoren tot mijn geliefkoosde filmen, eender over wie ze gaan. Ik ben geen fan geweest van Claude François, maar ik respecteer ieders muzikale smaak, en dus ga ik het hier niet hebben over hoe goed of slecht zijn muziek voor mezelf was. Ik vind deze film wel interessant, hoewel zijn leven nu echt niet erg bijzonder was, is het toch wel goed om weten hoe hij aan de top is geraakt. Dat hij ook niet zo'n gentleman was tegenover de vrouwen blijkt ook uit deze film, en dan druk ik me nog zeer braaf uit, hij was eerder een klootzak wat dat betreft. Een indrukwekkende (korte) carrière had hij wel, succesrijk, maar ook verlieslatend soms. De film eindigt natuurlijk met zijn tragische, weliswaar zijn eigen domme fout, dood. En de scènes die daarop nog volgen maken duidelijk hoe geliefd hij wel was, vooral in Frankrijk, de vraag is of hij het zelf ooit wel heeft beseft, en of hij wel echt gelukkig is geweest ? De rollen zijn prima ingevuld, vooral de gelijkenis tussen Jérémie Renier en de echte Claude François zijn treffend. Let op de kleine rol van Robert Knepper (T-Bag uit 'Prison Break') als Frank Sinatra. Kortom: goede biografie, maar ben nog steeds geen Claude François fan..

gepubliceerd op 17 maart 2012
Nadat eerder Benoit Poelvoorde al in de huid van een François-imitator kroop in "Podium", mag onze ander landgenoot Jeremie Renier Claude himself spelen in de vrij brave biopic "Cloclo". Renier kwijt zich keurig van zijn taak en heeft een mooi uitgebalanceerde vertolking, maar helaas laten camerawerk en fotografie behoorlijk wat te wensen over. Bovendien gaat de film ruim over de twee uur en alhoewel ik nu niet direct de grootste fan van het franse icoon ben, had ook de keuze van de songs iets beter gekund.
  • 1

Delen

Volg Cinebel