A Dangerous Method

Landen:
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Duitsland
Genres:
  • Drama
  • Thriller
Publiek: 12+
Jaar: 2011
Release: 04/01/2012
Duur: 1u39
Synopsis : Wenen aan de vooravond van WO I. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt de gemotiveerde Dr. Carl Jung de onstabiele, maar bevallige Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud gaat Jung aan de slag, maar als snel vallen beide mannen ten prooi aan Sabina’s bekoring en raken ze verstrikt in een web van intriges.

Trailersvan de film A Dangerous Method

Mening van de communityvan de film A Dangerous Method

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 3 augustus 2012
Prachtige kostuums, mooie locaties en decors. Prima vertolkingen van zowat iedereen in de cast, uitgenomen Keira Knightley, die zich vreselijk bezondigd aan overacting tot het irritante toe. En een spannend verhaal is het ook geenszins, eerder saai. Dat de personages echt hebben geleefd was voor mij de aanleiding om de prent te bekijken, daar ik van waar gebeurde verhalen houd, maar het is toch een beetje een teleurstelling geworden deze prent.

gepubliceerd op 31 januari 2012
Hoge verwachtingen die niet werden ingelost. Net als destijds 'A history of violence' raakte ook deze film mijn koude kleren niet, zelfs al waren er heel wat goede ingrediënten aanwezig (o.a. goede acteurs, het freud/jung gegeven dat mij wel interesseert). Misschien moet ik mij er eens bij neerleggen dat Cronenberg niet echt mijn ding is.

gepubliceerd op 8 januari 2012
Chris Hampton schreef het fascinerende script van deze elegante,époque-Cronenberg naar zijn toneelstuk "The Talking Cure". Vandaar de ietwat academische toon in deze zelfontleding van het oeuvre van de "master of bodyhorror" doorheen zijn idolen Jung & Freud. Cronenberg's extreme fascinatie voor de menselijke psyche en de buitenissige gevolgen/uitwassen op het lichaam doorloopt meesterwerken als "Shivers"-"The Fly" of "EXistenZ". Die metamorfose weerklinkt dan ook in de verbale steekspelen met hun véélzeggende symboliek tussen de twee grondleggers van de psychoanalyse of de seksuele uitwassen/onderdrukking van Spielrein/Emma. Deze "mindhorror" over de diepduistere projecties van het onderbewustzijn is dan ook een verderzetting van de iets "rijpere" regie bij de cineast. Dit is niets meer of minder dan Cronenberg die de deuren van zijn werk wijd open zet en ze laat interpreteren door het metaforisch-synoniem psychoscenario. Zoals een Eastwood zit alles perfect door die vertrouwde ploeg die op de eindtitels paraderen. Dikke sigaar voor Viggo Mortensen en "hot boy" Michael Fassbender("Shame"). Onze palm gaat echter naar de pakkende,maniakale Keira Knightley.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel