Green Lantern

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 03/08/2011
Duur: 1u54
Synopsis : Green Lantern gaat over het universum waarin een kleine maar krachtige strijdmacht de beschermers van vrede en recht zijn. Ze dragen de naam Green Lanterns, een broederschap die gezworen heeft de intergalactische orde te bewaren. Iedere Lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax de balans in het universum dreigt te verstoren, ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: Hal Jordan, de eerste menselijke Lantern.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.2/10 7 Ratings - 7 Recensies

Trailersvan de film Green Lantern

Mening van de communityvan de film Green Lantern

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 6 november 2012
Zeer typisch-amerikaanse comic verfilming, die echter enkel bij de die hard DC-fans en 14-jarige jongens zal aanslaan. Het is letterlijk en figuurlijk te licht verpakt: Ryan Reynolds moet een onvervaarde fighter pilot zijn, maar zijn enigste gekte is o.a. te laat op het werk komen. Tja. Blake Lively moet zijn love interest voorstellen, maar erg geïnteresseerd lijkt hij/Green Lantern niet. Trauma's worden steevast in een korte flash-back voorgelepeld, de boosaard van dienst is een soort wolk met doodshoofd. Allemaal trouw aan de comic zelf, in de film werkt het niet goed. Enkel 'Captain America' en 'Watchmen' waren nog saaier/verwarrender...

gepubliceerd op 4 december 2011
De wereld redden en het meisje krijgen, welke jongen droomt er niet van? Kinderlijk verhaal dus maar toch degelijk onderhoudend verpakt. Met cola en popcorn.

gepubliceerd op 25 augustus 2011
De cataloog van "DC-Comics" pronkt dan wel met de alomgekende "Bat- & Superman", maar van deze "groene sukkelaar" hebben enkel de comic-fans kaas gegeten. De enorm kitcherige verfilming klinkt vanaf het éérste beeld vals en ongeloofwaardig. De enorm ongeloofwaardige, lelijke speciale effekten zijn niet om aan te zien en daar kan zelfs de "aardse" casting niks aan verhelpen. Hét voorbeeld zelf van hoe het NIET moet met een blockbuster("TF3" is hierbij vergeleken een meesterwerk). Wat Hollywood bezielde een pure actioner-cineast als Campbell("Casino Royale"-"Zorro") dit toe te vertrouwen is waarschijnlijk de reden dat deze van elke creativiteit gespeende comic jammerlijk faalt. En toch komt die sequel er...ppffff

gepubliceerd op 15 augustus 2011
Fel overroepen en teleurstellende comic book verfilming die de hype uit de USA hier in Europa helemaal niet kan bevestigen. Deze film bulkt van de ergerlijke naïviteit - zoals enkel de Yanks het kunnen verpakken - en de hoeveelheid afstompende politieke correctheid en moraliserende onzin zijn op het levensbedreigende af. Zucht! Zelfs "Thor" was beter. 'Onbekend-Is-Onbemind' is hier niet voldoende reden om het gebrek aan kwaliteit in "Green Lantern" goed te praten. Met uitzondering van de doorsnee puberende tienerjeugd, die - God bless them - niet beter weet, kan ik me niet voorstellen dat iemand veel plezier gaat beleven aan deze prefab film. Slechterik/slachtoffer van dienst Peter Sarsgaard verdient wel een pluim voor de enige interessante rol in deze prent. "Green Lantern" doet me overigens denken aan een soortgelijke film: "The Green Hornet". Motto voor beide: wel willen maar niet kunnen. Last but not least was de 3D-versie al helemaal een rip-off.

gepubliceerd op 5 augustus 2011
Ik vond "Green Lantern" over het algemeen een vrij goede film. Je hebt actie, special effects, af en toe wat humor,... het is echt een leuke prent om (al dan niet met een paar vrienden) op een avondje uit te gaan bekijken. Het enige dat ik af en toe miste, was iets meer diepgang , en dit zowel in het verhaal als emotioneel. Vooral achteraf gezien had er misschien nog iets meer in kunnen zitten... maar laat deze persoonlijke indruk de pret niet drukken... "Green Lantern" is best een leuke film! :)

Delen

Volg Cinebel