The Amazing Spider-Man

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Avonturenfilm
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 04/07/2012
Duur: 2u16
Synopsis : The Amazing Spider-Man vertelt het verhaal van Peter Parker, een buitenbeentje op school, die als kind werd achtergelaten door zijn ouders. Hij werd opgevoed door zijn nonkel Ben en tante May. Zoals vele tieners, probeert Peter te ontdekken wie en wat hij eigenlijk is. En natuurlijk hoort bij de pubertijd ook een kalverliefde. Gwen Stacy is Peter’s liefje en samen ontdekken ze de betekenis van echte liefde, engagementen en… geheimen. Wanneer Peter een geheim koffertje van zijn vader vindt, begint een zoektocht naar de reden van het verdwijnen van zijn ouders. De sporen leiden hem al snel naar Oscorp en het lab van Dr. Curt Connors, zijn vader’s vroegere zakenpartner. Terwijl Spider-Man strijdt tegen Connors’ alter-ego "The Lizard," neemt ook Peter cruciale beslissingen die van hem een échte held zullen maken...

Trailersvan de film The Amazing Spider-Man

Mening van de communityvan de film The Amazing Spider-Man

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 20 september 2014
En naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film deze eens opnieuw bekeken. Blijft een mooie prent, en wel heel benieuwd naar het vervolg . :) Commentaar 2012: Net als zovelen stelde ik me vragen bij deze film, of het echt wel nodig was om nog eens opnieuw het verhaal van Spider-Man te vertellen, we hebben het toch allemaal al eens gezien, niet ? Maar deze prent is voor mij wel eentje die prachtig is gemaakt en toch een extra dimensie aan het verhaal toevoegt. Dat de film zoveel slechte commentaren krijgt, omdat we het allemaal al gehad hebben, vind ik zeer onterecht, dat wist je op voorhand. Neen dit is een steengoede prent, en iedereen had hem de hemel ingeprezen mocht men niet de vergelijking maken met de eerdere filmen van Sam Raimi. De vertolkingen zijn prima, van de ganse cast, de beelden zijn prachtig en dat is de actie ook. Prima film is dit en zoals het einde van de film tijdens de aftiteling laat uitschijnen komt er een vervolg, en ik kijk er nu al naar uit. Topfilm is dit zeker en vast !!!

gepubliceerd op 21 april 2013
Een nieuwe spiderman-film... hoefde het nog? Wel, niet per se, toch moet ik zeggen dat het een knappe film is. Mooi gemaakt, een geloofwaardiger verhaal dan de vorige films. Ook knap acteertallent en goeie special efeects. Ook al is het een film waar velen niet echt zaten op te wachten, toch mag hij zeker naast zijn drie voorgangers op de dvd-plank staan.

gepubliceerd op 3 november 2012
Net als zovelen stelde ik me vragen bij deze film, of het echt wel nodig was om nog eens opnieuw het verhaal van Spider-Man te vertellen, we hebben het toch allemaal al eens gezien, niet ? Maar deze prent is voor mij wel eentje die prachtig is gemaakt en toch een extra dimensie aan het verhaal toevoegt. Dat de film zoveel slechte commentaren krijgt, omdat we het allemaal al gehad hebben, vind ik zeer onterecht, dat wist je op voorhand. Neen dit is een steengoede prent, en iedereen had hem de hemel ingeprezen mocht men niet de vergelijking maken met de eerdere filmen van Sam Raimi. De vertolkingen zijn prima, van de ganse cast, de beelden zijn prachtig en dat is de actie ook. Prima film is dit en zoals het einde van de film tijdens de aftiteling laat uitschijnen komt er een vervolg, en ik kijk er nu al naar uit. Topfilm is dit zeker en vast !!!

gepubliceerd op 13 juli 2012
Zat er nog iemand te wachten op een nieuwe spider-man verfilming? Tja.. Na de drie Maguire/Raimi-films viel maar heel hard te twijfelen of dit niet de meest overbodige zomerblockbuster zou worden, maar kijk: het eerste uur levert zowaar een uitstekende film op, Andrew Garfield zet een goeie Peter Parker neer en we krijgen een mooie background-vertelling over de pré-spidey periode van onze held. So far so good, maar in het tweede uur gaat het behoorlijk fout: de nemesis van spider-man krijgt iets teveel screen-time toegewezen en Marc Webb blijkt niet zo'n meester te zijn in het regisseren van een degelijke actiescene. Bovendien krijg je hier én alle genre-cliché's om de oren geslingerd én ook nog eens alle -tot in de treure toe- afgezaagde 3d trucjes in de maag gespitst. Foei! Blijft over een randgeval dat het dankzij goeie supports van good old Martin Sheen en Sally Field nipt redt.

gepubliceerd op 7 juli 2012
Toen ik voor de eerste keer hoorde dat er een reboot zou komen van "Spider-Man", had ik zoiets van : "Nee toch". Toen ik de eerste trailer zag, had ik zoiets van : "Goh, gaan ze nu weer hetzelfde verhaal vertellen? Maar ik ga toch maar kijken..." En bij de tweede trailer was ik helemaal verkocht: prima special effects, de nodige actie en vooral... er zouden zaken aan het licht komen die in de vorige delen nog niet aan bod waren gekomen... Vol verwachting ben ik dan naar de cinema getrokken... Laat me eerst starten met het goede nieuws : ik vond de special effects goed, er zat redelijk wat vaart in de film en ik heb af en toe goed kunnen lachen... Maar voor de rest vond ik deze nieuwe Spideyfilm echt in het niets verzinken met zijn voorgangers... De manier alleen al waarop Spider-Man wordt weergegeven (en dit ligt niet aan Andrew Garfield, want hij en de rest van de cast hebben volgens mij gedaan wat ze konden doen)... Waar de oude Spidey soms iets teveel moraalridder was, heb je nu een Spidey die soms gewoon maar op lijkt te doen... Best een fijne kerel, maar zo'n contrast met de oude Pete... Misschien zit de oude Spider-Man gewoon te hard op mijn netvlies gebrand... In ieder geval vind ik zijn personage licht uitvallen, en ik vind de emoties helemaal niet goed uitgewerkt... and last but not least bevat het scenario in mijn ogen een pak gemiste kansen... het verhaal startte nochtans veelbelovend, om dan te vervagen en me uiteindelijk met evenveel vraagtekens achter te laten als bij de start van de film... Deze "Spider-Man" was voor mij bijgevolg helemaal niet zo amazing, maar misschien dat dit voor een nieuwe generatie (de laatste Spider-Manfilm was toch weeral even geleden) wel zo is... On ne dispute pas les goûts et les couleurs... Mijn persoonlijke score : 65 tot 70%

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel