The Descendants

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 08/02/2012
Duur: 1u55
Synopsis : Matt King is een rijke landeigenaar die getrouwd is met een prachtige vrouw die door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn twee jonge dochters zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en landgoed te verkopen aan een steenrijke vastgoedeigenaar. Als hij erachter komt dat zijn vrouw een affaire had gaat King samen met zijn twee dochters op onderzoek uit...

Trailervan de film The Descendants

Mening van de communityvan de film The Descendants

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 september 2014
Payne's universum van lichtjes getormenteerde zielen, die bijna-pathetisch door het leven hobbelen, driftig op zoek naar de juiste manier om hùn leven op een rijtje te krijgen, krijgt na Miles Raymond en Warren Schmidt nu Matthew "Matt" King in het vizier. Matt(een Clooney op "O'Brother..."-niveau) ontdekt dat het leven hem een beetje is gepasseerd en beslist er alsnog voor te gaan. Dat dat met nodige vallen en opstaan moet, is vanzelfsprekend, maar niets wordt geforceerd (behalve mss die overbodige halfzachte surfer-dude erbij betrekken). Shailene Woodley overtuigt ook hier, ze bevindt zich al een tijdje op sterrenkoers. Ook de gedurfde keuze om de soundtrack exclusief met artiesten uit Hawaï te vullen, is zeker toe te juichen: Gabby Pahinui, Ray Kane, Keola Beamer, Lena Machado, Sonny Chillingworth, Jeff Peterson en Rev. Dennis Kamakahi(het moet niet altijd hipster music zijn, toch...)

gepubliceerd op 11 februari 2012
meer bewijs dat de oscars een complete grap zijn (geworden). Sentimentele draak met een compleet miscaste Clooney in de hoofdrol. Geef hier dat beeldje! En dan die verschrikkelijke soundtrack, van begin tot eind hawaiideuntjes; en nee Biffy Clyro is enkel te horen bij de trailer. Hollywoodcinema van het ergste soort.

gepubliceerd op 10 februari 2012
Het onder de loep nemen van een man bij een sentimenteel drama is zowat het handelsmerk van Payne("About Schmidt"-"Sideways").Ook hier vecht een enorm "kwetsbare" Clooney in een a-typische rol tegen de existensiële zin van het leven; niet zonder dat typisch cynisme en humor. Ook de titel is tweeledig en slaat zowel op de landsverdeling als de vader/kindrelatie net als het tegendraads gebruik van het "paradijselijke Hawaï". Opnieuw gebruikt Payne de roadmovie-struktuur om zijn rake sociale observatie kracht bij te zetten en het kleurrijk gezin beter in te vullen(rebelse Shailene Woodley zien we zeker terug). Een meesterwerk is dit niet, daarvoor is het script té voorspelbaar en gebruikt men gekende clichétruukjes. Toch een rijk, dynamische prent met een schitterende Clooney die een Award zeker waard is.

gepubliceerd op 9 februari 2012
Februari is oscarmaand en dat merken we aan het soort films die in de zalen komen. Clooney -academy chouchou- doet andermaal een poging om de het beeldje voor beste acteur binnen te halen met een film waarvan je al op voorhand weet dat de stemgerechtigden hier massaal hun lof over gaan zingen. Flinke snuif melodrama, hot leading man, stroperige soundtrack erover gieten en afkruiden met een beetje humor en net genoeg "fuck"s in de dialogen om de oude haaien een "ooh" te ontlokken. Nog steeds alle respect voor George, zowel als acteur als regisseur, maar in "The Descendants" speelt hij nu toch niet bepaald zijn beste rol. Zo spetterend en amusant Alexander Payne's vorige prijsbeest "Sideways" was, zo loom en voorspelbaar is zijn nieuwste film. Ik was alvast niet onder de indruk.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel