The Hobbit: An Unexpected Journey

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 12/12/2012
Duur: 2u46
Synopsis : Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.

Trailersvan de film The Hobbit: An Unexpected Journey

Foto's van de film The Hobbit: An Unexpected Journey

Nieuws van de film The Hobbit: An Unexpected Journey

Kinepolis en Utopolis vertonen 'The Hobbit' in geavanceerd 3D-formaat.

De 3D-versie van de film wordt er vertoond in High Frame-Rate (HFR), een nieuwe techniek in de filmwereld.

Mening van de communityvan de film The Hobbit: An Unexpected Journey

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 19 april 2014
Uiteraard heb ik deze film opnieuw bekeken naar aanleiding van het verschijnen van het 2de deel. Het is een pracht van een film met schitterende beelden en een prachtig verhaal. Meer heb ik daar niet aan toe te voegen. Commentaar 2013: Wederom, net als bij Lord Of The Rings, adembenemende beelden en prachtige locaties. De film moet het vooral hebben van de grootsheid van de beelden, de special effects en de wondermooie decors, al dan niet ontwikkeld op computer. Dat de film ook in 3D is opgenomen is duidelijk te merken, maar anders dan andere 3D producties wordt hier het verhaal niet uit het oog verloren, wat natuurlijk een pluspunt is. Voor mij was het verhaal ook wel mooi, maar ik vermoed dat het bij een 2de of zelfs 3de kijkbeurt (ik heb de LOTR trilogie tenslotte ook al 3 maal bekeken) nog beter gaat zijn. En dat zal ik in de toekomst zeker met deze reeks eens ze volledig is ook doen, ze allemaal een keer na mekaar bekijken. Nu is het uitkijken naar deel 2.... kan haast niet wachten... Een aanrader alweer dit pareltje van Peter Jackson !!

gepubliceerd op 20 april 2013
Wederom, net als bij Lord Of The Rings, adembenemende beelden en prachtige locaties. De film moet het vooral hebben van de grootsheid van de beelden, de special effects en de wondermooie decors, al dan niet ontwikkeld op computer. Dat de film ook in 3D is opgenomen is duidelijk te merken, maar anders dan andere 3D producties wordt hier het verhaal niet uit het oog verloren, wat natuurlijk een pluspunt is. Voor mij was het verhaal ook wel mooi, maar ik vermoed dat het bij een 2de of zelfs 3de kijkbeurt (ik heb de LOTR trilogie tenslotte ook al 3 maal bekeken) nog beter gaat zijn. En dat zal ik in de toekomst zeker met deze reeks eens ze volledig is ook doen, ze allemaal een keer na mekaar bekijken. Nu is het uitkijken naar deel 2.... kan haast niet wachten... Een aanrader alweer dit pareltje van Peter Jackson !!

gepubliceerd op 4 februari 2013
LOTR meets Indiana Jones meets The Mummy... Ik ben met hele lage verwachtingen vertrokken en dan durft een film al wel eens mee te vallen. Geen groots epos deze keer, maar een eerdere luchtig gehouden actiefilm. Ik hou persoonlijk wel van de donkere en grimmige kant van LOTR, daarmee vergeleken is dit het zonnige kleine broertje. Maar ach, een gezellige actiefilm die mooi in beeld is gebracht, en fun om naar te kijken, daar is ook helemaal niets mis mee, perfect voer voor een rainy afternoon!

gepubliceerd op 3 januari 2013
Goed verhaal maar veel te lang uitgerekt waardoor de film saai gaat worden. Alles is mooi in beeld gebracht maar het duurd veel te lang voor het verhaal en dus ook de hele film op gang komt. Naar mijn mening kon deze film makkelijk in een twee uur durende versie afgewerkt worden in plaats van een twee uur en drie kwartier durende versie. Op die manier had het misschien iets interessanter gebleven. Conclusie: Knappe film maar geen kaskraker naar mijn mening

gepubliceerd op 17 december 2012
Als je de trailer van "The hobbit" bekijkt, weet je waar je je aan kan verwachten: Midden-Aarde ontvouwt zich weer helemaal, met opnieuw prachtige landschappen, opnieuw betoverende personages (waaronder enkele oude bekenden) en misschien nog iets meer actie dan bij "The Lord of the Rings" ... Als je genoten hebt van the LORT-trilogie, dan kun je hier opnieuw wegdromen... Over de 3D-effecten kan ik niets vertellen, aangezien ik voor de digitale versie heb gekozen, maar ik heb sowieso genoten van deze film. Enige minpunt was misschien wel (opnieuw) de lange duur van de prent, maar als de bioscoop in kwestie een korte pauze inlast of als je thuis snel wat te eten uit de kast haalt, komt dat wel goed ;) En misschien nog 1 kleine, maar misschien onnodige bemerking (aangezien quasi iedereen al van de avonturen van Frodo heeft gehoord :)): misschien kan je best eerst de LOTR-films bekijken (aangezien je dan toch flink wat links kan leggen).

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel