The Artist

Land:
  • Frankrijk
Genres:
  • Tragikomedie
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 12/10/2011
Duur: 1u40
Synopsis : Hollywood, 1927: Wanneer filmster van de ‘stomme film' George Valintin zich afvraagt of de komst van de geluidsfilm zijn carrière in vergetelheid zal brengen, ontmoet hij Peppy Miller, een jonge danseres die toe is aan iets anders.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.1/10 10 Ratings - 4 Recensies

Trailervan de film The Artist

Nieuws van de film The Artist

Brussels Jazz Orchestra fier op Oscar voor filmmuziek !

De filmmuziek van "The Artist", met de regie van Michel Hazanavicius, is een compositie van Ludovic Bource en werd uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra, het Brussels Philharmonic en jazzpianist Jef Neve.

Oscars: 'The Artist' en 'Hugo' grootste winnaars !

De Franse stomme film The Artist is samen met Hugo de grote winnaar van de Oscaruitreiking.
Toon alle nieuwsberichten van The Artist

Mening van de communityvan de film The Artist

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 19 oktober 2012
De film kwam nogal traag op gang, maar eens je goed in het verhaal komt is het wel een mooie film. Het is natuurlijk even wennen als je een film als dit bekijkt, geen geluid op je homecinema, het doet raar. Maar ik heb wel genoten van de film al vind ik de vele Oscars die deze film heeft gekregen niet echt allemaal terecht.

gepubliceerd op 4 maart 2012
Ook ik (zoals de grote massa) heb "The artist" maanden links laten liggen, maar na de oscarwinst en de re-release in een groot aantal bioscopen dan toch uiteindelijk gaan zien. My mistake...ik snapte eigenlijk de pitch al niet (hommage aan de stomme film) en da's alleen maar erger geworden na het zien van dit pretentieus onding. Als je even het lijstje overloopt van uitdagende, vernieuwende of gewoon goed gemaakt/vertolkte films die naast nominaties grepen ("Drive", "Shame"...) is het mij een compleet raadsel waarom een hopeloos ouderwetse film die helemaal niets toevoegt aan een genre dat een kleine honderd jaar geleden hip was wel prijs na prijs binnenhaalt. De schreeuw om originaliteit is iets wat je al jaren als een immer voortdurende klaagzang hoort opstijgen door de "vakpers" en "filmkenners" en dan wordt dit als een meesterwerk aanbeden... Tss, en oh ja, ook nu was de helft van de zaal (3 van de 6) gaan lopen nog voor halfweg. U bent gewaarschuwd!!

gepubliceerd op 26 februari 2012
Back to basics. Prachtige film over de stomme film en de evolutie naar de gesproken film. Humor, liefde, verdriet allemaal zonder 1 gesproken woord. Klasse. Een topfavoriet voor de oscars.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel