Drive

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Drama
Publiek: 16+
Jaar: 2011
Release: 02/11/2011
Duur: 1u40
Synopsis : DRIVE gaat over een stuntman in Hollywood die tevens werkt als bestuurder van vluchtauto's in de onderwereld. Wanneer er iets mis gaat, moet hij doen waar hij goed in is om het leven van zijn mooie buurvrouw en haar zoontje te redden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.3/10 19 Ratings - 17 Recensies
  • 8.8/10  Mening van Humo van de film Drive

Trailersvan de film Drive

Mening van de communityvan de film Drive

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 20 november 2012
Refn heeft, net als QT, het talent om met enkele welgemikte knipogen naar pulpklassiekers, grotesk geweld en maniakaal oog voor detail een eigen stempel te creëeren, ondanks het zeer aanwezige DNA van grootmeester-stylist Michael Mann. (Die neon-roze titel-credits! De coole Jan Hammer-like electro-score!) Ook de slowmotion-koortsdroom-tracking shots zijn vintage '80s. Ryan Gosling is zowel Steve McQueen als Clint Eastwood, en plaatst zo een voorlopig hoogtepunt op 2 fenomenale filmjaren na elkaar (check zijn 3 meest recente films maar eens). Topacteur Albert Brooks is vettig creepy, naast een ontroerende Carey Mulligan. De ontknoping is een beetje te snel, rommelig, vuil, maar wat wil je met B-pulptrash hommage. Een film als een granaat: bot doch zeer efficiënt.

gepubliceerd op 7 april 2012
Goed verhaal, prima vertolking van Ryan Gosling. Maar toch viel de film me in zijn geheel een beetje tegen, de titel laat een actiefilm vermoeden en dat zit er in deze film bijzonder weinig in. Kortom: wie, zoals ik een actiefilm verwacht, zal enigszins teleurgesteld zijn.

gepubliceerd op 23 maart 2012
Superfilm. Deed mij wat denken aan David Lynch. Prachtige soundtrack. Intens van deze superspannende film genoten.

gepubliceerd op 21 december 2011
Ultragewelddadige genrefilm die stijf staat van het bloed en de gewelduitbarstingen. Door een bepaalde pers en een deel van het publiek uitgeroepen tot dé film van het jaar, wellicht bij gebrek aan kennis van zijn klassiekers (gaande van Bullit, over The French Connection en Mad Max , tot, waarom niet, de Bourne-trilogie). Emotieloze cinema die zó is doorgespoeld.

gepubliceerd op 27 november 2011
Het was zoals met een nieuwe auto meerijden: in het begin tof en spannend, daarna aangenaam en op het einde van de rit blij dat we kunnen uitstappen.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel