Looper

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Sciencefiction
Publiek: 12+
Jaar: 2012
Release: 31/10/2012
Duur: 1u58
Synopsis : In een niet zo verre toekomst heeft de maffia een onfeilbaar systeem gevonden om zich te ontdoen van vervelende getuigen. Ze sturen hun slachtoffers terug in de tijd, naar onze eeuw, waar ze gedood worden door een hele nieuwe soort huurmoordenaars, "Loopers". Op een dag krijgt één van hen, Joe, wel een heel bekend nieuw slachtoffer toegezonden... zichzelf.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.4/10 15 Ratings - 15 Recensies
  • 8.0/10  Mening van Cobra van de film Looper

Trailersvan de film Looper

Mening van de communityvan de film Looper

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 19 augustus 2013
Nog eens een degelijke en onderhoudende SciFi. Sterk vond ik deze film omwille van 2 zaken : - Het gegeven van tijdreizen is al meermaals gebruikt, maar het feit dat mensen vanuit de toekomst worden gestuurd en dan door een Looper worden geëlimineerd is een uniek gegeven (Of ik moet me al schromelijk vergissen maar dacht niet dat ik dit ooit ben tegengekomen in andere films) De Looper wordt op pensioen gestuurd nadat zijn alter ego vanuit de toekomst komt beladen met goud. Tricky maar vernuftig. - Het acteerwerk van Pierce Gagnon als Cid vind ik bij momenten subliem en verbazingwekkend wetende dat het zo`n ukkie nog is. Die ogen die opkijken naar de jonge Joe bij de vraag of die al mensen heeft gedood. Die razernij in die blik op het einde als hij geconfronteerd wordt met BW. En dat voor zo een klein knulletje. Schitterend. De rest van de film vond ik wel entertainend. Niet bijster origineel natuurlijk en reeds gebruikt in andere films nl. het veranderen van de toekomst door in het heden drastische wijzigingen te doen. Of er fouten in zitten of niet, lijkt me alleen te leiden naar banale en filosofische discussies waarin men alleen maar zit te gissen wat de uitkomst zou zijn. Tijdreizen is en blijft in mijn ogen onmogelijk. T`is dan ook SF :) The setting en scenery vond ik afwisselend schitterend met een Blade Runner-achtig gevoel en soms vreselijk uitziend zoals de auto`s voorzien van precies opgeplakte zonnecellen en een Gamma-achtig uitziende buis naar de benzinetank. De Star Wars-achtige vliegende motorfietsen waren dan wel weer prachtig. Willis vond ik maar doorsnee en naar mijn gevoel weeral gebruikt om een bepaalde standing te geven aan deze film.Gordon-Levitt verraste me aangenaam en zat voor mij van het begin juist in zijn rol. Hij deed me meermaals denken aan Gigolo Joe uit A.I. met zijn soms plastieke uiterlijk. Het was inderdaad dus eigenlijk een soort mix van TwelveMonkees ,Terminator en Firestarter.

gepubliceerd op 26 april 2013
Redelijke film, maar het is niet wat ik er van had verhoopt. Puike vertolkingen, vooral van de kleuter. Maar het geheel is wat verwarren en vooral langdradig.... De lovende kritieken die ik over deze film had gelezen zijn naar mijn mening dus niet terecht.

gepubliceerd op 10 april 2013
Tja, "zo" maken "ze" films, tegenwoordig... Je begrijpt er niéts van (omdat er waarschijnlijk niéts aan te snappen is) maar het levert wel...heu...mooie beelden op. Zonde van de tijd !

gepubliceerd op 20 maart 2013
Originele, lichtjes filosofische benadering van tijdreizen, determinisme en nature vs. nurture zoals ook een beetje de opzet van 'Source Code' was. De overkill qua gelaagde aanpak van 'Inception' heb je hier (gelukkig?) niet: van de eerste minuut wéét je wat en hoe je de toekomst kan beïnvloeden. Intelligent scenario waar je niet over de plotgaten valt, stevige prestaties van Blunt, Gordon-Levitt en Willis voeren je naar een ietwat bizar einde waarin de liefde het toch nog wint van het kille leven dat we net de hele film moesten aanschouwen.

gepubliceerd op 5 december 2012
Héél af en toe heb je films die een écht origineel idee hebben én dat nog degelijk uitwerken ook. "Looper" is zo'n film. Conceptueel benadert deze prent zonder problemen het artistiek niveau van films als pakweg "Source Code". Een vergelijking met "Inception" is misschien net iets te hoog gegrepen, maar regisseur Rian Johnson komt toch aardig in de buurt. Het basisidee dat tijdreizen als executiemethode kan dienen, wordt zonder meer professioneel uit de doeken gedaan. "Looper" is originele scifi uit de nabije toekomst, zonder in overkill te gaan. Ronduit goede film. Beetje spijtig van de overdaad aan make-up op 't gezicht van hoofdrolspeler Joseph Gordon-Levitt. De poging om er uit te zien als een jonge Bruce Willis schiet z'n doel een beetje voorbij. Desalniettemin, een 9/10.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel