Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Horror
  • Thriller
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 11/07/2012
Duur: 1u45
Synopsis : Abraham Lincoln: Vampire Hunter graaft in het geheime leven van een van de allergrootste Amerikaanse presidenten, en het onvertelde verhaal dat de natie vorm gaf. De visionaire filmmakers Tim Burton en Timur Bekmambetov geven een nieuwe twist aan de bloeddorstige legende, waarbij ze Lincoln voorstellen als de grootste vampierenjager uit de geschiedenis...

Trailervan de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Foto's van de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Mening van de communityvan de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 5 januari 2013
Prachtige beelden, indrukwekkende special effects, ook in 2D (al merk je dat het voor 3D is bedoeld), maar het gaat, alweer, ten koste van een degelijk scenario. Dat is één van de redenen waarom ik zo gekant ben tegen 3D, er worden kosten noch moeite bespaard om alles er zo indrukwekkend mogelijk laten uit te zien, maar geld voor een goed scenario schiet er amper over en menig film wordt hiermee herleid tot een flutverhaal. Er zijn bewijzen dat het anders kan, maar de budgetten worden blijkbaar niet altijd goed verdeeld. Kortom: mooi dus, maar zonder goed verhaal.

gepubliceerd op 2 september 2012
Heerlijk pretentieloze actie- en horrorflick die met al z'n bombast en pulp het schoolvoorbeeld is van de perfecte popcornfilm. Niets meer en niets minder. Binnen het genre is dit ideaal zaterdagavondvertier. Hoofdrolspeler Benjamin Walker - die hier tevens kan doorgaan als een jonge Liam Neeson look-alike - speelt met verve een getormenteerde Lincoln. Zet alle schroom opzij en geef deze pulpervaring een kans. "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" onderhoudt veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Gewoon doen! 8/10

gepubliceerd op 20 juli 2012
Een film vol stevige actie, mooie beelden en knappe effecten. Het voelt allemaal wel érg digitaal aan, sommige shots zijn waarschijnlijk ook enkel gemaakt ter ondersteuning van de 3D-versie (of bestaat die niet??). Dat het opvalt wil nog niet zeggen dat het ook stoort, het past allemaal wel, en het geeft de film een eerder comicbook-achtige sfeer mee. Geen film die blijft hangen, maar leuk vertier op een regenachtige zomerdag.

gepubliceerd op 11 juli 2012
Wilde gok hoor dit, een mix van vmapierenfilm met een historische figuur als Lincoln in een nogal dubieuze hoofdrol en gelijk ook nog eens een stukje Amerikaanse geschiedenis vertellen. Maar met een geniale regisseur aan het roer levert dit een magnifiek en verschrikkelijk ondergewaardeerd stuk popcorncinema op. Flitsende actie afgewisseld met een behoorlijke scheut romantiek; wondermooie shots en een goeie soundtrack en daar boven op ook nog eens een uitgekiende top-casting. Als je wil dat het alsnog een beetje zomer wordt, weet je waarheen!

gepubliceerd op 10 juli 2012
Als de wild-creatieve verbeelding van visionaire filmmakers Tim Burton(producer)en Timur Bekmambetov samensmelten is deze gore pulp het resultaat. Een puur revisionistische prent over Lincoln tegen het canvas van een vampierenfilm. Seth Grahame-Smith schreef het script naar zijn boek alsof het uit een recent schoolboek kwam. Géén knipogen hier en zeker niet je alledaagse "Blade" of "True Blood"; deze moet je bloedernstig nemen of laten, andere opties zijn er niet! Meeslepende, visuele aktie in extreme slo-mo en schitterende special F/X of hét kenmerk van die dolgedraaide Russische Kazak("Day-Nightwatch"). Subversief en cynisch in zijn kijk op een land ontstaan door oorlog,slavernij en corruptie(aktueel dus). Bek's kinetische regie is briljant en de vertolking van Benjamin Walker in zijn alternatief universum valt op. Fascinerende prent.
  • 1

Delen

Volg Cinebel