Prometheus

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Sciencefiction
  • Actie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 30/05/2012
Duur: 2u04
Synopsis : Ridley Scott, de regisseur van Alien en Blade Runner, keert terug naar het genre waarvan hij zelf een van de grondleggers was. PROMETHEUS is een mythologisch verhaal over een team ontdekkingsreizigers dat op zoek gaat naar de oorsprong van de mens op Aarde. Wat volgt is een bloedstollende reis naar de donkerste uithoeken van het heelal. Daar moeten zij een angstaanjagend gevecht leveren om de mensheid van de ondergang te redden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.7/10 12 Ratings - 10 Recensies
  • 6.0/10  Mening van Cobra van de film Prometheus

Trailersvan de film Prometheus

Mening van de communityvan de film Prometheus

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 13 oktober 2012
Prima SF-film met prachtige beelden en special effects. De cast is goed, maar niet iedereen kon me overtuigen, van Noomi Rapace weet ik sinds haar rol in de Millennium reeks dat ze een talent is en dat bewijst ze hier wederom, ook Charlize Theron is altijd wel goed al is haar rol hier wel wat aan de kleine kant. Michael Fassbender daarentegen is niet altijd overtuigend. Het verhaal, dat de ganse film weinig te maken heeft met de 'Alien'-reeks is spannend met de nodige bloederige scènes... het is pas op het allerlaatste van de film dat er een link is naar de eerdere filmen... aan U om dat te ontdekken... Deze film heeft gebracht wat ik er een beetje van verwachtte en ben er dus best tevreden over.

gepubliceerd op 28 juni 2012
Als prequel op de allereerste Alien-film van Ridley Scott zit deze "Prometheus" wel goed. De film ademt dezelfde sfeer als z'n illustere voorganger uit 1979 en weet min of meer een soortgelijk niveau te halen. Dit is intellectuele sci-fi met een vleugje horror en is verplicht voer voor de fans van het eerste uur. De jonkies onder u zullen dit hoogstwaarschijnlijk trage en allesbehalve vernieuwende cinema vinden, maar keep in mind dat "Prometheus" een soort van hommage is aan de grondlegger van de moderne sci-fi/horror-film: de Alien-films, oneindig veel geplagieerd en gecopieerd maar zelden het origineel benaderd.

gepubliceerd op 2 juni 2012
In 3D gaan kijken, voor de allereerste keer; spectaculair had ik ergens gelezen; achteraf dacht ik "ze bedoelden waarschijnlijk de film"; ik begrijp niks van dat 3D gedoe, ja dat je er na een uurtje of zo schele hoofdpijn van krijgt. De film zelf dan, die kon me maar matig boeien; ik ben afgekomen op de regisseur en Science Fiction is niet echt mijn ding; soms spannend en opwindend (die operatie); maar vaak blahblahblah, ik denk zelfs dat ik niet alles begrepen heb (lol).

gepubliceerd op 1 juni 2012
De briljante trailer en de hype die hieraan vooraf ging, maakten dit bij mij tot één van de favorieten om de titel "film van het jaar" te krijgen.Maar nee, dit is het niet geworden, helaas niet, want Ridley Scott slaagt er een wel degelijk in om een visueel knappe prent af te leveren, waarin de spanning een tijdlang behoorlijk wordt opgedreven. Is het echter de leeftijd (Scott is er 75) die Ridley er toe dreef om hier net iets teveel filosofische mijmeringen doorheen te weven, geen idee, maar zo wordt het ritme van "Prometheus" wel danig verstoord. Ook de op papier supercast kan de verwachtingen niet inlossen. Eindafrekening: een meer dan degelijke sf-film, maar we hadden op veel meer gehoopt! By the way, een 7 dus, want ik kon geen score meegven...

gepubliceerd op 1 juni 2012
Beste Heinz, jammer dat je de film maar niks vond. Ik heb hem nog niet gezien, maar ben dat wel van plan. Ik apprecieer de mening van andere filmliefhebbers, of die nu lovend is of niet. Wat ik minder apprecieer zijn die redelijk grote spoilers die je samen met je gal uitspuwt. Gelieve je in het vervolg te beperken tot alleen je mening, zonder daarbij de film (hoe slecht ook) te verknallen voor anderen.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel