Allez Eddy!

Land:
  • België
Genre:
  • Komedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 28/03/2012
Duur: 1u37
Synopsis : Het verhaal speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André. André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in. Door deelname aan de race gaat er een nieuwe wereld open, niet alleen voor Freddy maar ook voor alle mensen om hem heen.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.2/10 8 Ratings - 3 Recensies
  • 5.0/10  Mening van Humo van de film Allez Eddy!

Trailervan de film Allez Eddy!

Nieuws van de film Allez Eddy!

'Allez Eddy!' wint publieksprijs in New York !

'Allez, Eddy!', het speelfilmdebuut van Gert Embrechts, heeft afgelopen weekend de Publieksprijs gewonnen op het 18e Stony Brook Film Festival op Long Island, New York.

Mening van de communityvan de film Allez Eddy!

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 december 2013
Ik moet Marcco helaas bijtreden. Niet in de cinema gezien, wel op TV (de reeks op één). Dit lijkt wel een Vlaamsche film van de jaren '60: slecht gespeeld, slechte dialogen, slechte scènes Waar gaat dit echt over? Waar gaat dit naartoe?

gepubliceerd op 18 oktober 2012
En minder bekende Vlaamse film, maar daarom niet minder leuk. Vond het wel een goed verhaaltje, typisch voor de jaren '70. Prima vertolkingen ook. Geen hoogvlieger deze film, maar heb er me wel mee geamuseerd.

gepubliceerd op 22 april 2012
Hopeloos verouderde film, die alles wat we decennia lang verfoeiden aan het vlaamsch filmpjen weer naar boven brengt: barslechte dialogen, ongeinspireerd camerawerk, simplistisch verhaallijntje... Maar het triumviraat Van Den Begin/Sarafian/Dottermans zouden er nog inslagen om het parochieblad tot een interessant schouwspel om te toveren en ook de jonge Jelte Blommaert is een natuurtalent, zodat we toch nog enig plezier aan "Eddy" konden beleven.
  • 1

Delen

Volg Cinebel