The Great Gatsby

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 15/05/2013
Duur: 2u23
Synopsis : Het verhaal wordt verteld door Nick Carraway. Hij is de buurman van Jay Gatsby, een schatrijke en mysterieuze man die bijna dagelijks decadente feestjes organiseert. Op een dag loopt hij Daisy en Tom Buchanan tegen het lijf. Daisy is een oude liefde van Gatsby, die er alles aan doet om haar terug te winnen... Gebaseerd op het meesterwerk van F. Scott Fitzgerald.

Trailersvan de film The Great Gatsby

Nieuws van de film The Great Gatsby

'The Great Gatsby' opent Filmfestival Cannes !

Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol op zich in de adaptatie van het bekroonde werk van Francis Scott Fitzgerald.

Mening van de communityvan de film The Great Gatsby

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 23 november 2013
Zeer mooi gemaakte film, met uitstekende special effects die ervoor zorgen dat het New York van de jaren 20 prima wordt weer gegeven. Ook over de vertolkingen ben ik wel tevreden, van de ganse cast. Leonardo DiCaprio is weer in perfecte doen, ook Tobey Maguire is dat alleen spijtig toch dat hij niet van dat jongensachtige af raakt, en ik zie nog steeds Spider Man als ik hem op het scherm zie. Redelijke score dus deze film en dat is louter en alleen te danken aan het verhaal, dat ik vele boeiender had verwacht, er zitten nogal wat saaie momenten in de prent. Maar voor de mooie beelden moet U het zeker niet laten, die zijn perfect !!

gepubliceerd op 30 juni 2013
Surrealistisch decor, met soms knappe muziek. Heb er van genoten, maar zit achteraf toch met vragen over het waarheidsgehalte. Doen mensen die dingen dan?

gepubliceerd op 30 juni 2013
Surrealistisch decor, met soms knappe muziek. Heb er van genoten, maar zit achteraf toch met vragen over het waarheidsgehalte. Doen mensen die dingen dan?

gepubliceerd op 22 mei 2013
Om de wààrde van dit boek van Scott Fitzgerald even te duiden : na het onleesbare "Ulysses" van de Ier James Joyce is THE GREAT GATSBY het 2e belangrijkste Engelstalige stuk proza van de 20e eeuw. Hoewel Fitzgerald zélf nooit het succes van zijn boek heeft gesmaakt : hij was al goed en wel begraven toen het boek werd "ontdekt". Zo ! Deze film is een PAREL VOOR HET OOG, vooral het eerste half uur is ONGEZIEN. Ik "kan niet meer méé" om te snappen hoe àl die hoogstandjes mogelijk zijn maar ik had wel één bemerking : hoé vér willen we in dit soort toestanden "meegaan" ? Ofte : is al deze grafische barok wel nodig ? Gewénst ? Wat mij betreft is het er allemaal vér "over" maar soit, dit is blijkbaar "de normale gang van de vooruitgang van de techniek". Vroeger was het "minder = méér" + "schrijven = schrappen", nu kàn er niet genoeg decorum zijn..... Van de àndere kant : ZO indrukwekkend is deze film nu ook niet meteen, als je het verhaaltje wat uitbeent... Een hopeloze & tragische liefdesgeschiedenis, en een ongeloofwaardig einde/verklaring, op de keper (niét "keeper" hoor !)beschouwd. Ik vind Leonardo DiCaprio hier wél zéér goed. Een aanrader voor wie van uitzonderlijke mooie beelden houdt, toch !

gepubliceerd op 20 mei 2013
Qua trailer, muziek, beelden, kostuums,... verdient deze "The great Gatsby" een dikke 10/10. Grafisch gezien is deze prent een pareltje. Verder blijf ik Leonardo di Caprio een prima acteur vinden, vooral in het spelen van getormenteerde personages (zoals Jay Gatsby). Wel heb ik één bemerking : hoewel het hier om een tragisch liefdesverhaal zou moeten gaan, ben ik niet van mijn sokken geblazen wat emotie betreft.. (en ik ben normaal gezien toch iemand die snel naar een doos zakdoeken grijpt ). Misschien had het op dat vlak nog iets beter gekund?

Delen

Volg Cinebel