The Hunger Games

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Actie
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 21/03/2012
Duur: 2u22
Synopsis : In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst de Hoofdstad genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje uitgekozen wordt, neemt de 16-jarige Katniss Everdeen vrijwillig haar plaats in. In de arena moet Katniss een onmogelijke keuze maken. Is ze bereid om haar menselijkheid op te offeren? Haar gevoelens uit te schakelen en een wapen ter hand te nemen? Enkel zo kan ze het Spel winnen...

Trailersvan de film The Hunger Games

Nieuws van de film The Hunger Games

'The Hunger Games' kent sterke start in VS

De scifi-film The Hunger Games heeft dit weekend met 155 miljoen dollar aan opbrengsten (ruim 86,7 miljoen euro) het op twee na beste openingsweekend in Noord-Amerika gerealiseerd.

Mening van de communityvan de film The Hunger Games

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 3 mei 2014
Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film, deze eerst nogmaals bekeken. En ik moet zeggen dat ik deze keer veel beter in het verhaal kwam; alles werd me nog duidelijker. Puike film dus die een wat hogere score verdiend dan wat ik de eerste maal gaf. Op naar deel 2. Commentaar 2012: Heel mooie film is dit wel. Mooie decors en locaties, prachtige kostuums en prima vertolkingen. Ook met het verhaal zit het wel goed, al had wat meer duiding over het waarom ze die 'Hunger Games' moeten doen wel gemogen. Maar wellicht komt die uitleg nog in een van de volgende delen. Leuk om Donald Sutherland ook weer eens te zien, zijn scène op het einde van de film laat duidelijk merken dat er dus nog een vervolg aankomt. Ik ben er nu al benieuwd naar.

gepubliceerd op 8 september 2012
Heel mooie film is dit wel. Mooie decors en locaties, prachtige kostuums en prima vertolkingen. Ook met het verhaal zit het wel goed, al had wat meer duiding over het waarom ze die 'Hunger Games' moeten doen wel gemogen. Maar wellicht komt die uitleg nog in een van de volgende delen. Leuk om Donald Sutherland ook weer eens te zien, zijn scène op het einde van de film laat duidelijk merken dat er dus nog een vervolg aankomt. Ik ben er nu al benieuwd naar.

gepubliceerd op 15 juni 2012
Enigszins overroepen tienerflick die in het verlengde ligt van de Twilight-hype. Thematisch is dit een goedkope variant op '1984' van George Orwell (en de gelijknamige film uit datzelfde jaar), hoewel ik besef dat ik hier appels met peren vergelijk. 'The Hunger Games' is allemaal wat simplistisch en veel minder zwaarmoedig dan de superieure voorganger uit 1984. 'SexCrime Light Anno 2012' als het ware. Voor een tienerpubliek is dit perfect verteerbare kost, maar een wat ouder publiek zit de hele film wat op z'n honger te wachten. Spijtig, hier zat meer in. Hoed af overigens voor de rol van Stanley Tucci als de dolenthousiaste presentator. Lang geleden dat ik nog zo heb kunnen genieten van een potje overacting. Meteen ook het meest interessante personage in deze gehypte blockbuster.

gepubliceerd op 30 maart 2012
Dat Tinseltownfabriekske heeft er toch de neus voor. Nu "Mr. Wizzard" volwassen rollen aankan en de "Twilight"-jonkies braafjes naar bed gaan, komen ze met een gloednieuwe teenagerfranchise aandraven. Naar de bestsellers van Suzanne Collins mag Gary Ross("Seabiscuit"-paardemelo)van start met een sluwe mix van Schwarzie's "Running Man"-culthit en het o zo grootse "Battle Royale"(niemand van het popcorn/targetpubliek heeft die ooit gezien, dus "safe"). Sexy-ogende Jennifer Lawrence(dat tough girl van "Winter's Bone...van type-casting gesproken!)is de troefkaart als revolutionaire Katniss Everdeen(dystopische Robin Hood-meid) die menig tienerhart sneller zal doen kloppen(we hebben hier on-site al een 15-jarige "KatnissloveOO9" *cough*). Ross & Collins zijn nu niet de eerste de beste en verdedigen hun film als een sociale satire/aanklacht tegen de hedendaagse honger naar "(tv)-realitysensatie...komaan!!. Iets van aan zoals "Gladiator" misschien, maar de kritiek mist de nodige vitriool om écht over te komen(KT slaat alles). Het is allemaal wat grimmiger dan "Bella&Beest" maar té lang en bij momenten echt saai(editor!!). Enfin, het ware "bull's eye" is binnen met 155.000M $$$$ in de éérste week. Hurray for Hollywood, la-la-la-la-la...

gepubliceerd op 28 maart 2012
Nee dus : geen US-versie van "Battle Royale I of II" zoals ik enkele maanden geleden vreesde. Die films waren trouwens beter dan wat we hier voorgeschoteld krijgen. Het is hier allemaal te. Te groots, te imponerend, te "technisch", te sie, te la, te extravagant,.... Bovendien duurt het ook allemaal veel te lang : de film is zowat halfweg tegen dat "the battle" moet beginnen. Er zijn natuurlijk een paar spannende momenten maar die worden dan weer teniet gedaan door allerlei ergerlijke flauwekul. En die meid maar door dat bos banjeren in looppas, je hoort haar 300 meter ver ; dat is dus een cirkel met een diameter van 600 m, en een oppervlakte van 300 x 300 x 3,14 = 282.600 m2 ! Bovendien hoor je, als je zoveel lawaai maakt, zelf...niets meer. Low profile was veel slimmer geweest. En dan gaat ze nu en dan nog wat roepen, ook. In een boom klimmen als je achtervolgd wordt(en je nog in zicht bent !) is al helemaal clever : ze hoeven maar te wachten tot je eruit valt he ! Of ze schieten je er gewoon uit, als ze snel komaf willen maken. Die "monsters" zijn, net als de "wolven" in The Grey HILARISCH slecht. Niet om aan te zien. Je kunt veel speciale effecten realiseren maar hier is nog een weg af te leggen. Het einde is typisch voor dit soort "meisjesboeken" : ongelooflijk KLEF ! NOT MY CUP OF TEA, kortom !

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel