Snow White and the Huntsman

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Avonturenfilm
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 13/06/2012
Duur: 2u07
Synopsis : Kristen Stewart speelt Snow White in de actie-avonturenfilm Snow White and the Huntsman, een moderne vertelling van het klassieke sprookje. De Evil Queen is jaloers op Snow White vanwege haar schoonheid en huurt de Huntsman in om haar te vermoorden. De Evil Queen weet echter niet dat Snow White in het geheim in de leer gaat bij de Huntsman om zichzelf te kunnen verdedigen. Sam Claflin speelt de prins die al jarenlang verliefd is op Snow White...

Trailersvan de film Snow White and the Huntsman

Foto's van de film Snow White and the Huntsman

Mening van de communityvan de film Snow White and the Huntsman

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 september 2014
Dat men Kristen Stewart gewoon smeedt sinds ze heet werd door Twilight-reeks, wordt duidelijk wanneer ze hier helemaal fout gecast Sneeuwwitje moet spelen. Het oorspronkelijke verhaal wordt modegewijs gewoon young-adult-gewijs gothic gepimpt, met een overdaad aan visuele -al dan niet digitale- aankleding. (De glazen kist ontbreekt wel!) Chris Hemsworth heeft ook al expressiever staan spelen, gelukkig is er grande dame Charlize Theron om het geheel te stutten. Adembenemend verschijnt ze keer op keer in andere prachtige kostuums, en ze mag zich helemaal smijten, de waanzin spat uit haar hemelse ogen. De lengte is echter ook hier weer een struikelblok: moet elke film nu meer dan 2 uur duren? (Gelukkig is die boze schoonmoeder erbij, daar blíjf naar kijken.)

gepubliceerd op 24 november 2012
Toch wel mooi gemaakte film vind ik. Prachtige decors en special effecs, goede vertolkingen. Maar vooral de bewerking van het klassieke verhaal vind ik zeer goed gedaan, het is een meer 'volwassen' verhaal dan het oorspronkelijke. Kortom: puike 'sprookjes'-film waar ik toch wel plezier aan heb beleefd.

gepubliceerd op 8 augustus 2012
Het overbekende sprookje, maar nu eerder in een grimmiger gothic-versie, werd op een originele en degelijke manier naar een (vooral jeugdig) kijkerspubliek anno 2012 gepimpt. Maar we mogen dan mijlenver van de suikeren Disney-versie verwijderd zijn, de grimmigheid komt te veel voort uit de achtergrond en de vormgeving en te weinig uit de personages zelf. Bovendien roept de film te veel herinneringen op aan illustere voorgangers (o.a. Robin Hood, Shrek, LOTR,…) om écht geslaagd te kunnen worden genoemd. Niettegenstaande hoofdrolspeelster Kristen Stewart, publiekslieveling van het jeugdige volkje een gelaagdere rol krijgt toebedeeld dan in de Twilight-reeks, weet ze ook ditmaal niet (volledig) te overtuigen. In tegenstelling tot het sprookje moet Sneeuwwitje op acteergebied duidelijk de duimen leggen voor (af en toe aan overacting lijdende) stiefmoeder Charlize Theron.

gepubliceerd op 5 augustus 2012
Een leuke film, alhoewel de spanning er op het einde wat uit is. Charlize Theron speelt fantastisch de slechte koningin. Kirsten Stewart verbleekt er bij. Het oorspronkelijk verhaal blijft ongeveer hetzelfde maw pure nostalgie voor de filmliefhebbers, alleen nu geen tekenfilm maar een ietwat donkere film met veel visuele effecten. Wie daarvan houdt, moet zeker gaan kijken!!

gepubliceerd op 12 juni 2012
Wat is er aan de hand in het rijk van de gebroeders Grimm en hun iconisch sprookjesland? Na het debiele Tarsemding krijgen we ditmaal een grimmiger versie te verteren van ex-publiciteitsfilmer/debutant Rupert Sanders. Zijn "once upon..." is donker,bijwijlen gotisch maar vooral episch. Het lijkt wel een crossover van "LOTR"&"Star Wars" met een appel hier en een hoop dwergen daar. Vooral visueel indrukwekkend,prachtige aankleding en uitstekende computereffecten zijn de moeite waard. Spijtig van het flauwe script en dito vertolkingen met een o zo overacterende Charlize"Young Adult"Theron(toch wel enorm sexy hoor!)en een Kristen Stewart nog op automatische "Twilight"-piloot(stukken beter in "On the Road"). We zagen dit met een tienertestpubliek die wél enthousiast uit de bol gingen...

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel