Safe House

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 22/02/2012
Duur: 1u55
Synopsis : Wanneer de eerste en enige gast zich meldt in het huis van bewaring, blijkt het ’s werelds meest beruchte crimineel Tobin Frost te zijn. Jarenlang wist Frost zich schuil te houden, maar uiteindelijk is hij toch gevangen genomen door de CIA. Frost wordt uitgezonden naar het Safe House. Als het huis aangevallen wordt door een elite team van zwaar bewapende huurmoordenaars, lukt het de onervaren Weston om te ontvluchten en Frost mee te nemen. Vanaf dat moment verandert alles voor Weston en splijt zijn veilige wereld als een ravijn uit elkaar onder zijn voeten. Hij wordt meegezogen in een angstaanjagend spel waarbij niemand de regels kent en niemand te vertrouwen is.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.5/10 11 Ratings - 8 Recensies
  • 7.5/10  Mening van Humo van de film Safe House

Trailersvan de film Safe House

Mening van de communityvan de film Safe House

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 17 augustus 2012
Prima actiefilm, al begint de fim wel een beetje verwarrend, na 10 minuten komt alles echt op dreef en ben je vertrokken voor bijna 2 uur pure actie en spanning. Denzel Washington in een harde rol evenals Ryan Reynolds en beiden doen het puik samen. Echt nog eens een goede film met veel shoot-outs en wilde achtervolgingen. Een aanrader voor de pure actieliefhebbers die tevreden zijn met een simpel maar goed verhaal.

gepubliceerd op 2 april 2012
Niet onaangename actiethriller die het vooral moet hebben van de lange achtervolgingsscènes en niet zozeer van een complex en uitdagend scenario. Ronkende namen Denzel Washington en Ryan Reynolds weten maar deels te overtuigen. Het enigszins beperkte draaiboek geeft hen immers weinig speelruimte; Denzel doet hard z'n best om er stoer uit te zien en Reynolds loopt de hele tijd zijn pietje achterna als de eerste de beste rookie. Er wordt ronduit tevéél achtervolgd in deze film en dat komt de aandacht van de kijker niet ten goede. "Safe House" is geen meesterwerk maar een routineuze prent die last heeft van bloedarmoede in de originaliteitsafdeling. Geen échte tegenvaller maar speel het safe en stap met geen té hoge verwachtingen de cinemazaal binnen.

gepubliceerd op 4 maart 2012
De eerste hollywoodfilm van Daniel Espinosa ("Snabba Cash") is een feit: "Safe House" is het soort actiefilm waar Denzel (altijd uitstekend) al een decennium het patent op lijkt te hebben, maar dan wel met een bijzonder fraaie, korzelige fotografie. Jammer genoeg zijn dat ook de enige twee echte troeven, het script rijdt zichzelf vast in hopeloze genrecliché's, de grote actiescenes zijn vrij rommelig (en voor dit soort film moet hiermee eigenlijk wel hét verschil worden gemaakt) en het rijkelijk aanwezige acteertalent dat de nevenpersonages mag vertolken (Gleeson, Farmiga, Shepard) krijgt jammer genoeg enkel boordkartonnen figuurtjes voorgeschoteld. Ok amusement, maar niets meer dan dat.

gepubliceerd op 26 februari 2012
Goede "super"actiefilm : het blijft maar aan hetzelfde hoge tempo doorgaan ! 2 Gewéldige acteurs. Dat allemaal ! En dan een warrig scenario...?? Enfin, het kan niet altijd bull's eye zijn, vaneigens.

gepubliceerd op 20 februari 2012
Hollywood pikt tegenwoordig alles op wat Skandinavisch is, of het nu films, regisseurs of remakes zijn. Zo ook de Zweed Daniel Espinosa die met het explosieve "Snabba Cash" een loeier afleverde van een misdaadthriller. Een remake is in de maak(natuurlijk), maar hij mag alles overdoen in deze kinetische aktie-spythriller,aan een frenetiek non-stop tempo van begin tot einde. Een dolgeworden camera, vinnige aktie à la "Bourne",auto-achtervolgingen, grafische vechtpartijen e.a. fraai stuntwerk zijn hier legio. Een heerlijke Denzel Washington (met psychotrekjes) en "buddy" Ryan Reynolds houden deze rollercoaster op de sporen. Het blijft echter een conventionele B-prent met een "seen that, been there"-script die meteen de zwakke link in deze geoliede boliede is. Voor Espinosa echter een pracht van een visitekaartje(twéé van z'n vaste akteurs zijn ook "binnen")die met dit "Safe House" de liefhebbers van het genre zal doen watertanden naar méér.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel