The King's Speech

Landen:
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
Genres:
  • Drama
  • Historische film
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 23/02/2011
Duur: 1u58
Synopsis : Film over de onzekere prins George die, nadat zijn broer aftreedt, de nieuwe koning van Engeland wordt als George VI. Probleem is echter dat de nieuwe koning een spraakprobleem heeft, wat hem niet echt koninklijk doet overkomen. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue, wat resulteert in een ongewone vriendschap...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.1/10 14 Ratings - 13 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film The King's Speech

Mening van de communityvan de film The King's Speech

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 december 2012
Mijn excuses, beste filmliefhebbers (m/v) ! Ik heb deze film over 7-8 dagen "in fragmenten" bekeken en het leek allemaal heel, héél saai, flauw, onnozel, voorspelbaar. Maar.... MAAR ! Op een dag kreeg ik de kans (ik geef het niet zo snel op) om de film in één "take" uit te zitten. En wàt "dacht" ik ? "GVD", wàt een film !!! Deze film is zo rechtlijnig en eenvoudig en toch zo SUPERIEUR ! De dialogen tussen The King en zijn leraar zijn gewéldig !Sinds "Shine" is Geoffrey Rush één van mijn "idolen". Colin Firth saai ? SAAI ? Dit is een uitzonderlijke film én die "draait" nog eens om 2 supertalenten. En niét méér dan dat : 2 gewéldige acteurs. HBC Speelt niet eens 2e viool en maar goéd ook. Dit lijkt een film die "zomaar" "ergens" over gaat. NEEN ! GVD ! Dit is een film over een man die gedwongen wordt om KONING te worden, met àlles die daarbij hoort. Ook....speeches. Zowel Colin Firth als Geoffrey Rush zijn onovertrefbaar. Misschien herhààl ik mezelf maar "hiervoor" werd het medium FILM uitgevonden. De allerbéste film die ik de afgelopen weken heb gezien. Niéts is "oubollig", niéts is "dinges". We hebben hier een méns onder een loupe. En zijn (niét gekwalificeerde) leraar... Wàt een KOPPEL. Absolute aanrader.

gepubliceerd op 19 december 2012
Moderator : wil U mijn onderstaande recensie weghalen ? Ik moét mijn mening herzien en verwijder dus ook dit berichtje. Dank U wel !

gepubliceerd op 19 december 2012
Ik volg Marco. En "wij" hadden "De Scala" in Geluwe ! Ik ben er toch wel 2-3 jaar élke week heen gegaan. En wat moest ik vaststellen ? Dat de "voorfilm" meestal béter was dan den hoofdfilm. Niet "zo slecht" maar evenmin "goed". Niémand mist iéts als hij/zij niét gaat kijken naar deze prent. Anders gezegd : FLAUW !

gepubliceerd op 22 oktober 2011
ik snap de alle slechte commentaren niet, ok het is een film zonder veel actie en het verhaal ontwikkelt zich wat trager dan de meeste films maar in mijn ogen is het een prachtige vertolking ( mede dankzij de geweldige cast) van een historische gebeurtenis. als voorbeeld ondanks dat de koning net een oorlog heeft aangekondigd is het enige wat je denkt hij heeft het eigenlijk goed gedaan . bovendien zijn de decors prachtig uitgewerkt net zoals elk individueel personage.

gepubliceerd op 19 mei 2011
Oubollige, van de mottenballen doortrokken en belegen klassieke cinema de papa. Enkel het acteerwerk van de hoofdrolspelers (en de muziek) kon(den) een klein beetje bekoren.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel