La Piel que Habito

Land:
  • Spanje
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 17/08/2011
Duur: 1u57
Synopsis : Het verhaal van een plastische chirurg die in de kelders van zijn kasteel sinistere huidexperimenten uitvoert met zijn vriendin als proefkonijn... Een verfilming van ‘Tarantula’, een roman van de Franse misdaadschrijver Thierry Jonquet.

Trailervan de film La Piel que Habito

Mening van de communityvan de film La Piel que Habito

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 17 juni 2013
Nu heeft Pedro AlmodOvar al zovéél "ongewone" films gemaakt en hiér bleef ik wat op mijn honger zitten. Na 45 minuten/een klein uurtje dacht ik het voor bekeken te houden. Maar....het begon toen nog maar !! Bijzonder rare, bizarre film en je weet niet of je moet lachen of je irriteren. Het is géén "GROTE" film maar ik ben toch blij dat ik 'm heb uitgezeten. (Inderdaad, Marco : wààr is de tijd van "ATAME" ?)

gepubliceerd op 18 oktober 2011
Bevreemdende edoch intrigerende film die een licht perverse visie gooit op het concept van ongevraagde plastische chirurgie, en dat - met dank aan de uitstekende klassieke muzikale omlijsting - in een enigszins decadent bourgeois wereldje. Het verhaal hangt regelmatig met haken en ogen aaneen maar dat weegt niet op tegen het gevoel van onbehagen dat - bewust - een bepaald moment in de film toeslaat en zo "La Piel Que Habito" de moeite maakt. Het niveau van films als "Pan's Labyrinth" of "El Orfanato" wordt bijlange niet gehaald, maar al bij al is "La Piel" een aangename (sic) cinefiele afwisseling.

gepubliceerd op 19 augustus 2011
Banderas en Almodovar herenigd na meer dan 20 jaar, maar dat levert niet het vuurwerk op waar we stilletjes hadden op gehoopt. "La piel" is zonder meer een goeie Almodovar, thematisch nauw verwant aan "Black Swan", maar met -een kenmerkend euvel in Pedro's oeuvre- bijlange niet de dramatische spankracht van Aronofsky's meersterwerk. Sfeervol in beeld gebracht, solide acteerwerk en goeie muziek, maar het blijft verdomd jammer dat Almodovar niet meer zijn fantasie en visuele decadentie de vrije loop durft te laten.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel