Hanna

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 06/07/2011
Duur: 1u51
Synopsis : De 14-jarige Hanna is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, het intellect en het uithoudingsvermogen van een topsoldaat. Dat heeft ze van haar vader, een voormalig CIA-agent, die haar in Finland heeft getraind tot een perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader op een missie door heel Europa wordt gestuurd, vindt er een verandering in haar jonge bestaan plaats...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.0/10 5 Ratings - 5 Recensies

Trailervan de film Hanna

Mening van de communityvan de film Hanna

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 januari 2012
Visueel zeer aantrekkelijke prent, maar het gruizelig grimmige begin verzandt in een rommelige en uiteindelijk toch te cleane afrekening, met net iets te veel Jason Bourne ingrediënten om nog origineel te zijn. Op de clicks en beats van The Chemical Brothers mag revelatie en kwikzilveren verschijning Hanna (Saoirse Ronan, zie ook 'The Lovely Bones') zich al knokkend een weg banen, terug naar Haar Schepper (een te eenzijdige Cate Blanchett) Jaja, ook 'Species' is niet veraf. Het 'Hanna in de vreemde boze buitenwereld' verhaaltje is veruit het mooist, terwijl dat wordt teniet gedaan door het zwakker uitgewerkt hoofdthema. 'Style over story' dus, maar je moet al Michael Mann heten om daarmee weg te komen.

gepubliceerd op 16 december 2011
"Hanna" locht heel wat lof oogsten, maar wij, arme westvlamingen, moesten weer eens wachten tot de dvd-release om ons oordeel te kunnen vellen. En wij zijn het er maar deels mee eens. Het mankeert de film vooral aan tempo, verhaalsgewijs (jonge, genetisch gemanipuleerde huurmoordenaar wordt opgejaagd door haar maker) lijkt dit wel een soort realistische mix tussen "Species" en "Kick Ass" (wie zich hier iets bij kan voorstellen mag samen met ondergetekende eens lans bij de dokter..) maar dan overgoten met een indie-sausje. Blachett en Bana spelen op automatische piloot, terwijl de jonge Saoirse (wen er maar alvast aan- ze wordt een hele grote) met de hele film aan de haal gaat. Misschien dat de fotografie op het grote scherm hogere ogen gooide, op de flatscreen is dit in elk geval een serieus twijfelgeval.

gepubliceerd op 11 augustus 2011
Europees niemendalletje dat pretendeert een actiethriller te zijn, aanvankelijk ook veelbelovend start maar al snel verzandt in een gaapverwekkend scenario met eindeloos durende achtervolgingsscenes en oeverloos arty-farty. Het publiekelijk display van Europees cultureel erfgoed wordt weerom belangrijker geacht dan het vertellen van een degelijk verhaal. Spijtig. Dit had iets kunnen worden, maar neen ... op teveel momenten is deze film ronduit vervelend en intellectueel oneerlijk.

gepubliceerd op 9 augustus 2011
Wat een ziek uitgangspunt.

gepubliceerd op 25 juli 2011
Wat een vreemd verhaal. Bizar. Dom einde.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel