Rise of the Planet of the Apes

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Sciencefiction
  • Actie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 10/08/2011
Duur: 2u00
Synopsis : Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Maar het experiment loopt uit de hand, met desastreuze gevolgen...

Trailervan de film Rise of the Planet of the Apes

Foto's van de film Rise of the Planet of the Apes

Nieuws van de film Rise of the Planet of the Apes

Deze PRIME reportages van deze week: 'Rise of the planet of the Apes' en 'Melancholia' !

Sinds enkele weken kan je bij Cinebel genieten van wekelijkse Prime reportages over de nieuwste en belangrijkste bioscoopreleases.

Mening van de communityvan de film Rise of the Planet of the Apes

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 3 juni 2012
Omdat de goeie scenario's niet voor het rapen liggen en/of omdat de studio's altijd voor "zeker" gaan de zoveelste remake ("prequel" heet die truc met de duif tegenwoordig) van een KLASSIEKER. Maar HET IS NIET GOED. De "apen" "acteren" heel houterig en dat gaat al snel de keel uithangen. Bovendien boeit het voor geen meteer, het is allemaal nogal (?) voorspelbaar en (daarom) oerflauw. En dan nog een compleet overbodige "love intrest" en de cirkel is rond. Néé, ZO "werkt" het (gelukkig) niet ! Hoewel, "gelukkig" = weer anderhalf uur tijd verspild en mijn vorige film ("Predators") blonk nu ook niet meteen uit in originaliteit.

gepubliceerd op 2 januari 2012
Meer dan behoorlijk onderbouwde prequel waarin het tempo en de psychologie eindelijk eens het platform krijgt dat het nodig heeft. De apen-actie is van zeer hoog niveau en Andy Serkis doet het inderdaad uitmuntend: een zeer fijne sf-prent met de nodige dosis menselijkheid(!). Meer van dat aub!

gepubliceerd op 28 december 2011
Opnieuw zo'n goede fake movie vol u-wil-bedrogen-worden-effecten over .. u weet het al. De makers hadden zeker geld genoeg voor Weta Digital maar toen de acteurs moesten gekozen worden, zat men waarschijnlijk krap bij kas.

gepubliceerd op 24 augustus 2011
In navolging van o.a. de Batman- en James Bond-franchise krijgt nu ook de bekende 'Planet Of The Apes'-SF-filmreeks uit de jaren '70 een nieuwe start in de vorm van deze prequel "Rise Of The Planet Of The Apes". Laatstgenoemde is een uitstekende film die boeit van begin tot einde en die - ondanks enkele kleine hiaten in de uitbouw van de karakters - toch de 'suspension of disbelief' weet te realiseren. De beelden zijn 'outstanding', het verhaal is aangrijpend en ook de obligatoire kippenvelmomenten ("No!!") zijn aanwezig. Ga gewoon kijken naar deze film want zelfs zonder een absolute must te zijn behoort "Rise Of The Planet Of The Apes" tot het betere commerciële cinemawerk dat je waar geeft voor je geld.

gepubliceerd op 19 augustus 2011
Prima entertainment, sterke verhaallijn, knappe effecten, een geslaagde film.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel