Cowboys and Aliens

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Actie
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 24/08/2011
Duur: 1u57
Synopsis : In Cowboys & Aliens combineren Daniel Craig en Harrison Ford samen met regisseur Jon Favreau de traditionele western op een verrassend originele manier met science fiction. Daniel Craig speelt een eenzame cowboy die in het ruige woestijnstadje Absolution aanvankelijk buitengesloten wordt. Maar wanneer het stadje aangevallen wordt door buitenaardse indringers, blijkt deze mysterieuze revolverheld de enige persoon die de dorpelingen kan leiden in een strijd tegen de gezamenlijke vijand...

Trailervan de film Cowboys and Aliens

Mening van de communityvan de film Cowboys and Aliens

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 14 januari 2013
OK, ik bekén : ik heb de film niét uitgezeten. Na een uurtje had ik er écht wel genoeg van. Wat mij betreft : flauw, flauw, flauw en compléét overbodig. Mààr ik heb het toch een "kans" gegeven, niet ? Wié verzint nu zo'n scenario ? Kunnen ze die mens niet meteen opknopen ?????

gepubliceerd op 16 juli 2012
Dit blijkt achteraf dus echt wel zo flauw te zijn als de dommige titel doet vermoeden: het leek een goed idee op papier en dààr had het beter bij gebleven. Ondanks de grote namen vóór alsook achter de camera (Howard, Spielberg, 'Star Trek'-rebooters Kurtzman/Orci, Damon 'Lost'Lindelof) is dit net of ze 2 films aan elkaar hebben gekleefd, en slechts 1 ervan houdt een beetje stand. En dan nog enkel dankzij de camera van Libatique (zie vooral Darren Aronofsky): de western-feel zit wel goed. Zonde van die aliens, dus.

gepubliceerd op 30 december 2011
Het blijft een rare combinatie, Western en Science-fiction, al is dit niet de eerste keer dat men er zich aan waagt, bekend voorbeeld uit het verleden is 'Westworld', de film was niet echt een succes en dat is deze ook niet geworden eigenlijk. Al heb ik me toch wel vermaakt, er zit voldoende actie in deze prent, typische western-actie, maar ook SF. Al met al redelijk geslaagd, maar het blijft dus wennen cowboys die een gevecht aangaan met aliens...

gepubliceerd op 27 september 2011
Ogenschijnlijk vreemd samengaan van western en sci-fi. Wonderwel slaagt de combinatie met verve. "Cowboys & Aliens" is het soort van (popcorn)cinema dat - zonder uitmuntend te zijn - weet te onderhouden en zelfs te charmeren. Deze film staat garant voor een fijn avondje uit. Af en toe eens plat gaan voor iets dat zuiver commercieel is, moet - naar onze bescheiden mening - ook wel eens kunnen. Leuk!

gepubliceerd op 12 september 2011
Na het bekijken van deze film heb ik zeker geen slecht gevoel overgehouden. Veel mooie beelden en landschappen. Al was het acteer- en effectenwerk soms wat overdreven... Maar hé, who cares? Het verhaal zit mooi in elkaar en het trekt je mee doorheen de film, dus dan worden die minpunten al snel vergeten. De combinatie van cowboys met aliens is zeker gewaagd te noemen, al kan deze film zeker bewijzen dat ook gewaagde combinaties mooie resultaten opleveren!

Delen

Volg Cinebel