Upside Down

Landen:
  • Frankrijk
  • Canada
Genres:
  • Romantiek
  • Sciencefiction
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 01/05/2013
Duur: 1u44
Synopsis : Adam is een gewone jongen in een buitengewoon universum. Hij leidt een bescheiden bestaan, maar koestert romantische ideeën. Hij droomt van een meisje dat hij lang geleden ontmoette: Eve. Een meisje uit een andere wereld; een wereld met een eigen zwaartekracht, recht boven de zijne, maar in alles tegenovergesteld en onherroepelijk buiten bereik. Wanneer hij op televisie een glimp opvangt van de volwassen Eve, laait zijn passie hoog op. Hij wil haar terug en noch de wet, noch de wetenschap kunnen hem tegenhouden.

Trailersvan de film Upside Down

Mening van de communityvan de film Upside Down

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 14 december 2013
Verrassend goede romantische film is dit. Het ganse verhaal zit in een wel heel bijzonder SF-jasje gegoten. Verbluffende beelden, knappe special effects en toch ook wel een goed verhaal. Ik vond dit dus een bijzonder goed geslaagde film, kan hem wel aanbevelen. Het is wel, vooral in het begin, wennen aan de dubbele beelden, de ene keer bekijk je de wereld op z'n kop en de andere keer weer niet, en vice versa, enfin.. je moet het zelf maar eens ervaren, het doet wat raar af en toe... :-)

gepubliceerd op 30 april 2013
Een op het éérste zicht ietwat klassieke, romantische sci-fi van de Argentijn Juan Solanas(script+regie)waar niet alleen de "spiegelplaneten"-premisse uniek is maar ook het concept veel dieper gaat dan het banale werk. Vooral de verbluffende fotografie en oogverblindende visuals uit Pierre Gill's trukendoos maken dit een festijn net als het lonken naar Gilliam("Brazil") en Niccol ("Gattaca"). De allegorie over de uitbuiting van arme door rijke landen én klassenstrijd is echter niet krachtig genoeg om de prent nog hoger te hijsen tot bij de allerbeste in het genre. Spijtig, want Kirsten Dunst(ach..."Melancholia")en Jim Sturgess staan best wel aardig te acteren. Blijft een intrigerende parabool met een unieke look die op het Brussels International Fantastic Film Festival enorm veel bijval kreeg. Een "tussen-twee-werelden" die echter wel blijft spelen na de visie als je wil meespelen natuurlijk...
  • 1

Delen

Volg Cinebel