The Adjustment Bureau

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Thriller
  • Sciencefiction
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 23/03/2011
Duur: 1u47
Synopsis : Bepalen we zelf onze lotsbestemming, of worden we gemanipuleerd door onzichtbare krachten? Matt Damon speelt in de thriller The Adjustment Bureau de rol van een man die een glimp opvangt van wat het lot voor hem in petto heeft en beseft dat hij iets anders wil. Om dat te bereiken, moet hij de enige vrouw van wie hij ooit gehouden heeft, dwars door en onder de straten van het hedendaagse New York achternagaan. Net als hij op het punt staat een zitje te krijgen in de Amerikaanse senaat, ontmoet de ambitieuze politicus David Norris de aantrekkelijke ballerina Elise Sellas, een vrouw zoals hij er nog nooit één ontmoet heeft. Maar zodra hij voor haar begint te vallen, spannen geheimzinnige mannen samen om de twee uit elkaar te houden. David komt te weten dat hij het moet opnemen tegen de agenten van het lot zelve – de mannen van het Adjustment Bureau – die alles zullen doen wat in hun aanzienlijke macht ligt om te verhinderen dat David en Elise samen zijn. Nu de kansen tegen hem gekeerd zijn, moet hij kiezen of hij haar loslaat en zijn voorbestemd pad aanvaardt... of alles waagt om het lot te tarten en met zijn geliefde samen te zijn.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.5/10 7 Ratings - 5 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film The Adjustment Bureau

Trailersvan de film The Adjustment Bureau

Mening van de communityvan de film The Adjustment Bureau

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 30 december 2011
Niet zozeer het verhaal maar de achterliggende gedachte, nl. hebben we écht vrije wil of toch niet, bleef hangen na het zien van deze film. Best een onderhoudend verhaal, al had ik soms het gevoel het al eens elders gezien te hebben. De groene studio werd (helaas) ook afgehuurd voor de opnames, wat m.i. toch niet nodig was.

gepubliceerd op 17 december 2011
Compleet absurde, surrealistische fabel die alleen in het eerste deel (een beetje) weet te boeien (de verkiezingen). Al de rest flauw ; de film is absoluut het uitzitten niet waard. Hoe raakt Matt Damon in zo'n vehikel verzeild ???

gepubliceerd op 5 december 2011
Dit moet zowat de enige Philip K. Dick verfilming zijn die op zo'n romantische ondertoon voortbouwt. Regisseur/scenarist George Nolfi bedacht een 'Seredipity' meets 'Minority Report'(ook een PKD verfilming trouwens), en hij komt er mee weg. Net op de juiste momenten krijg je hartverscheurende liefdeskeuzes, humoristische gadgets of plottwists(de deukhoeden openen geheime deuren, de reality 'backstage' zowaar) en knappe actie. Dat Damon en Emily Blunt(wat een stuk toch!) als koppel knalt, is hier natuurlijk de grootste troef. Een sci-fi, ook voor niet sci-fi fans zowaar.

gepubliceerd op 1 mei 2011
"Onbekend is onbemind". Dit gezegde lijkt op te gaan voor "The adjustment bureau". En in mijn ogen is het wel een beetje zonde. Toegegeven, niet iedereen zal deze film appreciëren, maar het verhaal intrigeerde me, en ik ben blij dat ik toch gekozen heb voor deze prent. Het verhaal zat goed in elkaar. Toegegeven, er zitten af en toe voorspelbare momenten in de film, maar soms maakt "The adjustment bureau" ook enkele onverwachte kronkels. De cast levert trouwens prima werk af. (zowel de bekende als minder bekende acteurs). Een ruwe diamant in het filmaanbod.
  • 1

Delen

Volg Cinebel