Hysteria

Land:
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Komedie
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 22/02/2012
Duur: 1u39
Synopsis : HYSTERIA is een ondeugende romantische komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over de uitvinding van de vibrator tegen de vrouwenziekte ‘hysteria’ in het Victoriaanse Engeland. De jonge dokter Mortimer Granville krijgt, na diverse keren ontslagen te zijn wegens te moderne aanpak, een baan als assistent van dokter Dalrymple, die vrouwen dagelijks behandeld voor ‘hysteria’. Deze ziekte leidt bij vrouwen tot depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid, en wordt tijdelijk verholpen door een zogenoemde ‘bekkenmassage’. In hun zoektocht naar de meest doeltreffende behandeling krijgen ze hulp van een in elektriciteit gespecialiseerde uitvinder, en besluiten ze te experimenteren met een nieuw elektrisch apparaat. Hun ontwikkelingen worden met een sceptische blik gadegeslagen door Charlotte, de geëmancipeerde en eigenzinnige dochter van Dalrymple.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)
  • 6.3/10  Mening van Humo van de film Hysteria

Trailersvan de film Hysteria

Mening van de communityvan de film Hysteria

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 februari 2012
Ah, de diepe wateren van de filmdistributie; raadselachtig en héél duister. Dit klein juweeltje is inderdaad klein en moest zo'n 3-4 maanden geleden uitkomen... waarom pas nu? "Hysteria" gaat nl. van begin tot einde over niks dan seks, lacht op een hilarische manier preuts-Victoriaanse(lees hedendaagse)toestanden weg en gaat in essentie over de uitvinding van het populairste vrouwelijk "sex toy". Dit alles mooi verpakt qua decor en kleur als een pleidooi voor vrouwelijkheid en emancipatie. Deze o zo typische "Britisch comedy" toont hoe subtiel men een romantische sekskomedie kan inpakken i.t.t "American Pie"-gedoe. Typische slapstick in combinatie met flegmatieke dialogen van rasvertolkers als een Jonathan Pryce, Hugh Dancy of een "geëmancipeerde" Maggie Gyllenhaal. Tanya Wexler weet de essentie/concept van haar film te bewaren tussen het schaterlachen door en levert een parel van verfrissende humor af.

gepubliceerd op 14 oktober 2011
Met de scabreuze vulgariteit van een Apatow; wat softcore erotiek in "No Strings Attached"/"Friends with Benefits" dachten de yankees opnieuw de koningen te zijn van de rom-com met een klontje "seks". Niks is minder maar bewijst "Hysteria" deze hypocrisie die we ook in de spijtige realiteit van "Uncle Sam" terugvinden. "Hysteria" gaat nl. van begin tot einde over niks dan seks, lacht op een hilarische manier preuts-Victoriaanse(lees hedendaagse)toestanden weg en gaat in essentie over de uitvinding van het populairste vrouwelijk "sex toy". Dit alles mooi verpakt qua decor en kleur als een pleidooi voor vrouwelijkheid en emancipatie. Deze o zo typische "Britisch comedy" toont hoe subtiel men een romantische sekskomedie kan inpakken i.t.t bovenvermelde "American Pie"-gedoe. Typische slapstick in combinatie met flegmatieke dialogen van rasvertolkers als een Jonathan Pryce, Hugh Dancy of een "geëmancipeerde" Maggie Gyllenhaal. Tanya Wexler weet de essentie/concept van haar film te bewaren tussen het schaterlachen door en levert een parel van verfrissende humor af. DIT is pas echt een komedie onmisbaar voor vrouwen van 7 tot 77(én meer)om het met een hedendaagse hype/ tagline te zeggen.
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel