Zot van A.

Land:
  • België
Genres:
  • Komedie
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 20/10/2010
Duur: 2u00
Synopsis : “Zot van A.” is een romantische komedie over vijf koppels met grote en kleine liefdesperikelen. Anna is gescheiden van Bruno nadat die vreemd ging met de schooljuf van hun zoontje Boris. Haar piepjonge minnaar kan echter maar tijdelijk voor wat afleiding zorgen... Het huwelijk van Arno en Lydia, Anna's beste vriendin, heeft in ieder geval meer weg van het perfecte voorbeeldhuwelijk... hoewel ? Bij Alain en Fred is alles één en al rozegeur en maneschijn, want ze staan op het punt te trouwen... of gaat het feest toch niet door ? Astrid, de zus van Alain, werkt in een juwelenshop en hoopt iedere dag opnieuw dat haar prins op het witte paard voor de deur staat. De avances van 's lands meest begeerde vrijgezel, Paul, heeft ze helaas niet door... En dan is er tenslotte Annette die tijdens haar zoektocht naar een verdwenen Sint zichzelf én haar ware liefde ontdekt.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.2/10 9 Ratings - 10 Recensies
  • 2.5/10  Quotering van Humo van de film Zot van A.

Trailersvan de film Zot van A.

Mening van de communityvan de film Zot van A.

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 18 november 2013
Onwaarschijnlijk ongeïnspireerde poging om een romantische ensemble-film à la 'Love Actually' te maken: Verheyen verkoopt dit als 'tegengif voor al het cynisme' of 'tegen het hypen van pseudo-intellectuele films'. Tja, ook deze gebakken lucht moet verkocht worden, nietwaar Jan. Dit kijk je enkel uit omdat Veerle Baetens, Barbara Sarafian, Joke Devynck en, ja, zelfs Kevin Janssens je nog enigzins meesleuren. Niet om de belegen dialogen, de flauwe grappen of de oppervlakkige emotionaliteit. Of hoe je door op zó veilig te spelen niemand meer écht zal boeien. Het kijkt vlot weg, maar daar heb je dan ook àlles mee gezegd. (Geef mij dan maar Van Passel's 'Het varken van Madonna' bvb)

gepubliceerd op 25 juli 2011
Ben absoluut geen liefhebber van Vlaamse komedies, maar deze kon ik best wel smaken. Het grote aantal bekende Vlaamse acteurs had daar zeker mee te maken.

gepubliceerd op 5 januari 2011
Een Vlaamse komedie. Wat konden we meer verwachten dan wat flauwe clichés en voorgekauwde grappen? Het enige leuke is het groot aantal 'bekende Vlamingen'. Zonder deze grote groep bekende acteurs is de film zelfs geen 5/10 waard.

gepubliceerd op 5 december 2010
Goh, wat kan ik hierover zeggen? Dat Jan Verheyen weer in zijn slechte gewoontes valt: een flauwe remake van een flauwe Nederlandse film. Veel meer dan Smoorverliefd is deze een Vlaamse versie van Love Actually, die middelmatige en veel te lang durende Britse komedie. Verder toont Verheyen zich weer een regisseur die niet durft om visueel het verhaal omhoog te tillen. Dat heeft Van Mieghem in Smoorverliefd wel gedaan. Sorry Verheyen, maar u verliest met groot verschil the battle of de twee Vlaamse romantische komedies van het najaar. Wil eens iemand een verbod opleggen om Koen De Graeve nog langer te typecasten in dit soort films. Hij is een fantastische acteur maar verdient veel diepgaandere en moeilijkere rollen dan deze.

gepubliceerd op 2 december 2010
Voor mij is de film zeer goed gemaakt. Ik vond de acteerprestaties ook enorm goed. Er is hier nog veel talent in Vlaanderen! Het is echt een mooi romantisch verhaal geworden en veel beter dan ik had verwacht.

Delen

Volg Cinebel