The Men who stare at goats

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Komedie
  • Oorlogsfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 06/01/2010
Duur: 1u33
Synopsis : Als journalist Bob Wilton ex-militair Lyn Cassady ontmoet, weet hij binnen een paar minuten dat hij eindelijk weer eens een heel bijzonder verhaal in handen heeft. De fanatieke ex-Special Force Lyn beweert lid en zelfs trainer te zijn geweest van een geheim legeronderdeel dat zich al sinds Vietnam probeert te specialiseren in paranormale oorlogsvoering. Te beginnen met het doodstaren van geiten... Bob Wilton valt van de ene verbazing in de andere bij het horen van Lyn’s verhalen. De ‘Warrior Monks’ van de New Earth Army zouden beschikken over ongeëvenaarde paranormale krachten voor wie door muren lopen, gedachten lezen en jawel het doodstaren van geiten dagelijkse kost is. Terwijl Bob zich vastbijt in dit krankzinnige verhaal wordt Lyn opgeroepen om in Irak op zoek te gaan naar de vermiste grondlegger van de eenheid, Bill Django. Bob besluit impulsief om mee op zoek te gaan en ontmoet in de Irakese woestijn de tegenhanger van Django: de doorgedraaide psychiater Larry Hooper. Dan is zijn verhaal pas echt compleet.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    4.8/10 6 Ratings - 5 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film The Men who stare at goats

Trailervan de film The Men who stare at goats

Foto's van de film The Men who stare at goats

Mening van de communityvan de film The Men who stare at goats

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 26 juni 2013
Amusante, lichtjes absurde prent over de geheime experimenten in het amerikaans leger met het paranormale (superpowers for supersoldiers!) Clooney is echt hilarisch, McGregor komt moeilijker uit de verf, net zoals Spacey. En Jeff Bridges heeft helemaal geen moeite om als halfdronken hippieleider de show te stelen. Spijtig dat de vele fijne scènes (het dansen, de wolken doen splitten, het "ver" zien, etc hahaha) niet strak genoeg geregisseerd en gemonteerd zijn, het tempo ligt soms wat laag. Maar hey, we hebben ons wreed geamuseerd ("Drinking helps. And classic rock. Boston." hehe...) en dat is al veel tegenwoordig.

gepubliceerd op 6 maart 2011
Ga daarmee naar de oorlog, zeg ! Zelden zoveel goeie acteurs in zo'n rotzooi samen gezien. En dan vermeldt de dvd enkele bladen : "Zeer vermakelijk !" (Revu) "Een hilarische oorlogssatire !" (Playboy) "Clooney is geweldig !" (De Telegraaf). Vermijd teleurstellingen en bekijk iets anders.

gepubliceerd op 22 mei 2010
Wat een fletse komedie. Weinig echt geslaagde grappen. Gelukkig dat er nog George Clooney en Kevin Spacey zijn.

gepubliceerd op 27 januari 2010
Vreemd hoe een film met een groepje goede acteurs, goeie personages en een goed gevonden plot, toch zo verdomd saai kan zijn. Ik had de hele tijd het gevoel van het luisteren naar een goede mop die op een slechte manier verteld wordt. Een heel bizarre ervaring, een gemiste kans, en heel de tijd net-niet-goed. Had deze film mét personages, acteurs en verhaal intregraal aan de Coen-brothers gegeven, en het was vast en zeker een hilarische film geworden. Toch ook een persoonlijk pluspunt voor mij: het moment waarop Jeff Bridges enkele seconden lang volledig Duderiaans op het scherm verscheen. Net als vroeger, aaah, nostalgie!

gepubliceerd op 6 januari 2010
Te weinig goeie grappen om een leuke komedie te zijn en veel te weinig om het lijf om een goeie film tout-court te wezen. Toch nog een viertje omwille van de -wel- hilarische look(s) van Clooney en vooral zijn dance-moves...
  • 1

Delen

Volg Cinebel