Centurion

Genres:
  • Actie
  • Avonturenfilm
  • Thriller
  • Oorlogsfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 07/07/2010
Duur: 1u37
Synopsis : Het Romeinse Rijk strekt zich uit van Egypte tot Spanje tot aan de Zwarte Zee. Maar in het noorden van Brittannië heeft de guerilla-tactiek van de woeste Picten de wrede aanvallen van de veroveraars een halt toegeroepen. Quintus, de enige overlevende van een aanval door de Picten op een Romeinse grensvesting, trekt samen met het legendarische 9de legioen van generaal Virilus op naar het noorden, om de Picten en hun leider Gorlacon voor eens en voor altijd uit te roeien. Maar wanneer het legioen in een hinderlaag loopt en Virilus gevangen wordt genomen, staat Quintus voor een bijna onmogelijke opgave. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om ervoor te zorgen dat hij en zijn kleine peloton niet door de meedogenloze Picten vermorzeld worden en dat ze veilig de Romeinse grens bereiken. Maar eerst moet generaal Virilus worden bevrijd...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.6/10 6 Ratings - 7 Recensies
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film Centurion

Mening van de communityvan de film Centurion

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 24 november 2011
In DE Schotse Hooglanden....

gepubliceerd op 18 november 2011
Slechte film. Ik ben zelf vaak in het Schotse Hooglanden geweest en wat ik me daarvan herinner : het waait er altijd, het is er koud, het regent er, het vriest er vaak én het sneeuwt er even vaak. Toch draagt niemand van onze Romeinse "helden" een...hoofddeksel. Terwijl ze toén al wisten, moésten weten, dat je heel veel warmte via je kop verliest. Een paar lopen zelfs in een soort T-shirt (korte mouwen) en ze poedelen in en uit het water (bergriviertjes) zonder de minste last. Wat een gezonde, stoere binken ! En dan hebben we het nog niet over eten, want ook dààr wordt met geen woord over gerept. Als je een weeklang half gekleed en zonder eten door de Highlands moet trekken sterf je aan onderkoeling. OK, niet (al) te erg in beeld gehad maar de STIJGBEUGEL werd maar rond 't jaar 1000 "uitgevonden". En dan lopen er nog een paar rond (zelfs van de "picten" !!!) in ontbloot bovenlijf. Waar blijven ze het halen, waar blijven ze het halen. En, om de vrouwelijke deernes nog wat terwille zijn (louter commerciëel) is "de spoorzoeker" (van de Picten) een vrouw. Zwak !

gepubliceerd op 23 maart 2011
Schutterige uitwerking van de 9th Legion Myth, de legendarische confrontatie vd Romeinen, de toenmalige übermenschen, met de inlandse savages van Brittannië. Je kan soms al aan de opening credits zien welk niveau van film je zal worden voorgeschoteld, en ja hoor, ook hier is het bingo. De letters vliegen je om de oren in het eerste, maar zéker niet het laatste panoramische pan-shot. De highlands zijn hier van links naar rechts, en van dichtbij tot horizonver om de 10 minuten te euh bewonderen. (Dan kijk 'k wel Discovery Channel hoor, Neil!) Samen met de verplichte romance-momenten en ruige mannen/beste vrienden interludium breekt het de spanningsboog, stokt het tempo en legt het gewoon het hele verhaal regelmatig stil. De actie is dan ook nog eens onaangenaam dicht (lees: goedkoop) in beeld gebracht - en dan kondigt men dit aan als lekker knokken in gladiator surroundings (!) - kortom, enkel te bekijken als de videoboer al gesloten is, en deze voor de 15de keer op VT4 wordt vertoond. Toch nog genoten van Olga Kurylenko (natuurlijk!) en de schromelijk onderschatte Dominic West.

gepubliceerd op 20 juli 2010
Clichématig opgebouwde achtervolgingsthriller die nergens de intensiteit heeft van Marshall's vroegere werk.

gepubliceerd op 13 juli 2010
Heerlijk tegengewicht voor alle romcoms en kinderfilms op de affiche. Actie, bijl- en zwaardgevechten, vuile zwetende halfnaakte bloedende mannen, achtervolgingen en aanvallen, en dit alles goed geacteerd en voor u vertoond in een lekker koele cinemazaal. Perfecte combinatie tijdens deze warme weken!!

Delen

Volg Cinebel