Bo

Landen:
  • Nederland
  • België
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 10/02/2010
Duur: 1u40
Synopsis : Als vijftienjarig meisje is Deborah geen kind meer maar ook nog geen vrouw. Toch stapt ze in een wereld waar ze nog te jong voor is. Eerst verleid door luxeproducten, glamoureuze feestjes en valse beloften wordt ze uiteindelijk geconfronteerd met een meedogenloos milieu dat haar ondergang kan worden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    4.5/10 10 Ratings - 9 Recensies
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film Bo

Trailervan de film Bo

Mening van de communityvan de film Bo

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 29 april 2014
De film eens herbekeken samen met m'n vriendin. Toch beter dan ik eerst had gezegd, het verhaal dringt bij deze tweede maal veel beter door. Toch wel opmerkelijk dat deze film is gebaseerd op een jeugdboek !! Commentaar 2010: De Belgische cinema kent de laatste jaren een heropleving, met bijzonder goede filmen. Maar helaas hoort deze film niet bij de bijzondere klasse. Niet slecht, maar toch niet speciaal. Het verhaal is zeer voorspelbaar en bijzonder traag, en het einde is al helemaal slecht. Toch ben ik wel tevreden over hoofdrolspeelster Ella-June Henrard, al is haar prestatie wel nog voor verbetering vatbaar, misschien in toekomstige rollen. Samengevat: het is een goed verhaal, maar ik ben een beetje teleurgesteld in de verfilming ervan. Of het overeenstemt met het boek, en of dat laatste beter is daar oordeel ik niet over, ik het boek immers niet gelezen.

gepubliceerd op 4 juli 2013
We zijn de laatste jaren best wel verwend op het vlaamse filmtoneel, maar om daarom deze Engelenhuis-verfilming als ondermaats af te doen, doet de film toch oneer aan. OK, het is vrij oubollig in beeld gebracht (het deed me onbewust geregeld aan de BRT serie 'Langs de kade' denken, de Schelde zal daar wel voor iets tussen zitten). De leefwereld van Deborah wordt echter realistisch geschetst, de verlangens en leugens, de ontgoocheling en paniek, Ella-June Henrard spat absoluut van het scherm. Best een meevaller.

gepubliceerd op 9 april 2010
Net toen we inderdaad dachten dat Vlaamse filmmakers het niveau van de boerenfilms en Vlaamse kluchten achter zich hadden laten liggen, worden we totaal onverwachts “verblijd” met deze Bo, ineengeklutst met tenenkrullende dialogen, schabouwelijke vertolkingen, inconsistente verhaallijnen,…en bovendien vlak en ongeïnspireerd in beeld gebracht. Kortom belabberd amateurisme van het ergste soort.

gepubliceerd op 12 maart 2010
Bo is geen Hollywoodfilm, en dat verwacht je er dan ook niet van. Het verhaal heeft op bepaalde momenten dode punten, momenten waarbij je de vraag hebt "Waar komt dit plots vandaan?" Ook is de film niet wat je uit alle trailers zou afleiden, helaas. Ondanks bovenstaande zaken toch een 5, er bestaat immers erger. Ik ben blij dat ik dit gezien heb, al begrijp ik niet wat sommige mensen er zo geweldig aan vinden... Goed genoeg om een saaie dag op te fleuren.

gepubliceerd op 25 februari 2010
Ik ben met veel spanning naar deze film gaan kijken. Ik heb het boek gelezen en was er weg van. Mijn moeder heeft dit boek ook gelezen en als psychiatrisch verpleegkundige vond ze dit een zeer realistisch boek. Daarom begrijp ik ook niet waarom de makers van de film het boek in totaal geen recht aangedaan hebben. De film zat VOL fouten. Als ik niet geweten had dat het over "Het Engelenhuis" van Dirk Bracke ging, zou ik de link niet gelegd hebben. Het acteren was ook niet van een hoog niveau. Als je een film maakt die gebaseerd is op een boek is het logisch dat sommige elementen wat veranderen, maar hier is het toch wel wat extreem. Enkele van de vele fouten: - Bo heet Echt BO, geen Debora - Bo heeft GEEN vriend - Het eerste afspraakje met een klant is niet op restaurant, maar naar een kunstgalerij waar zij een schilderij mag kiezen die haar klant dan koopt - Ze woont NIET samen met moeder, broer en pepe, maar met moeder, broer WESLEY en haar vader - ze wordt inderdaad betrapt en naar beernem gestuurd, maar haar moeder heeft de politie niet gebeld, haar moeder komt het pas te weten als Bo al in de instelling zit. - in de instelling wordt Yasmine (de bullebak in de film) in feite een heel goeie vriendin -Vincent komt haar wel opzoeken in de instelling en komt haar zelfs ophalen als ze vrijkomt - Ze gaat inderdaad in een flat aan de zee wonen en Steffie komt haar bezoeken, maar pleegt geen zelfmoord. -In die flat begint ze terug als escorte en wordt ze weer opgenomen in Beernem. -Mensenhandel? van waar komt dit? nergens gelezen in het boek. en de grootste fout: in het boek heeft Dirk Bracke de volledige eerste pagina gebruikt om zijn research naar beernem uit de doeken te doen. de schrijver vind het zeer belangrijk dat zijn feiten juist zijn en daarom wordt de situatie in het boek zeer realistisch beschreven. De makers van de film hebben zich er blijkbaar niets van aangetrokken en er een soort van gevangenis van gemaakt. De film in 1 zin? Zonde van mijn tijd

Delen

Volg Cinebel