The Cabin in the Woods

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Horror
  • Thriller
Publiek: 12+
Jaar: 2011
Release: 02/05/2012
Duur: 1u45
Synopsis : Een groep scholieren besluit hun weekend door te brengen in een verlaten blokhut in de bossen. Wat zij niet weten is dat er twee mensen zijn die een wel heel vreemde band met deze blokhut hebben...

Trailervan de film The Cabin in the Woods

Mening van de communityvan de film The Cabin in the Woods

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 7 mei 2012
Hahahaaaa, wat een zalige film was dit!! Ik heb braaf geluisterd en bewust alle trailers en informatie vooraf geweerd, uitgezonderd de korte inhoud op Cinebel. En wat een geweldige tip was dat (thanks NEO)! Ik kreeg daar een emmer over-the-top onverwacht lollige pastiche over mijn hoofd gekieperd. Alle clichés zaten er inderdaad in, maar op zo'n zalig humoristische manier dat je gewoon zat te gniffelen van voorpret voor de volgende briljante zet. Ik heb van het begin tot het einde met de glimlach zitten kijken en ook heel veel hardop gelachen. Ik wil over zoveel details van deze film de loftrompet zwaaien, maar om te vermijden dat het hier een spoiler wordt voor wie de film nog niet gezien heeft ga ik mij inhouden! Enkel dit: ik heb nog nooit iemand op zo’n sappige vettige manier tabak zien pruimen :-) Een must voor liefhebbers van het genre!! Ik overweeg om nog een tweede keer te gaan kijken (leve het filmabonnement).

gepubliceerd op 7 mei 2012
Dag LDC/NEO ! Zoals al gezegd.... dit is niét mijn ding en ik fiets dan ook altijd in een wijde boog rond dit soort films. Natuurlijk heb ik er wél een paar gezien ; in élk geval genoeg om er een afkeer van te hebben. Popcornfilms voor tieners of, zoals je het zélf schrijft : "gruwel/slasher/teen"-horror. Enfin, je pent ook : ZONDER "slachtpartijen". Wel, IK zie hier gewoon één immense "over the top" slasher. Van de 5 is er één (geloof ik) die het overleeft + al die andere mormels waarvan de ene 50 (100 ?) de àndere 50 (100 ?) opeten of verzwelgen. Bovendien wordt er ook nog eens flink huisgehouden in dat digitale zenuwcentrum : personeel, soldaten en security incluis... En dan dat begin : ze vertrekken met hun bus, de camera maakt een traveling en je vraagt je nét af : waarom ZO hoog. Tot je op het niveau van het dak komt waar een vent via een telefoontje doorgeeft : "ze zijn vertrokken". Onnodig effectje, dat manneke kon nét zo goed in een geparkeerd autootje zijn gazetje zitten lezen. Bovendien gingen ze dat op hun digitaal hoofdkwartier toch maar àl te goed weten als & zodra onze helden hun bestemming zouden bereiken ? Vergeet ook hun bemiddelaar niet aan het benzinestation. LDC/NEO, jouw metafoor zie ik evenmin : films maken gaat toch àltijd over geld ? Als je er niéts aan overhoudt kun je geen volgende film meer maken, hé ? Zoals sommige regisseurs maar al te goed weten. Is dat in het horrorgenre érger dan in andere filmgenres ? Als dinges zijn Titanic in 3D uitbrengt, dat is toch ook "geld verdienen" ? En dat is die mens zijn recht. In Humo hebben ze over THE CABIN ook serieus de lofbazuin gestoken ; ze hadden het zelfs over "verschillende levels" of iets in die aard. Enfin, ik hoop dat je niet boos bent maar ik heb niéts van het beloofde "gekregen" ; wel integendeel, ik voelde me zo érg "bekocht" dat ik op het einde zat te lachen met mijn eigen onnozelheid om "toch nog eens" dit soort films een kans te geven. Sorry hoor. (PS : Binnenkort ga ik me NOG eens kunnen/moeten ergeren, vrees ik. Tarrantino heeft een Western gemaakt....)

gepubliceerd op 7 mei 2012
@winnetou...ik dacht dat je het nu toch wel door zou hebben dat de makers, ondanks het feit dat ze fervente aanhangers van het genre zijn, het beu zijn altijd dezelfde, vervelende "gruwel/slasher/teen"-horror te zien op het witte doek. Ze pleiten voor een "ouderwetse", maar tenminste écht pakkende horror zonder die "slachtpartijen"(terug naar de seventies-eighties). Hollywood én wij(de toeschouwers) krijgen hier ook een flinke veeg uit de pan want al dat geldgedoe is een metafoor voor de producers; én die "goden"...dat zijn de toeschouwers die er nog voor betalen ook. Alles opofferen aan enorm slechte smaak, maar véél poen verdienen...zo zie ik het.

gepubliceerd op 6 mei 2012
Mijn laatste zin moest vaneigens zijn : "Of viél er gewoon "niéts te begrijpen" ; was het leute om de leute ?" @LCD/NEO : BEGRIJP jij wat er "gaande" is ? Wat is dat met die weddenschappen ? Wié heeft hier de leiding. Waarom ? Welk doel wordt nagestreefd ? Om eerlijk te zijn zat ik het laatste kwartier gewoon te lachen. Ik dacht : "Waar BLIJVEN ze het uit halen, wat gaan we NOG allemaal "beleven" ?"

gepubliceerd op 5 mei 2012
Hoe meer reviews over "The Cabin..." binnenlopen, hoe duidelijker dat deze totaal misbegrepen is. Dit is wel degelijk een anti-pornhorror wat meteen al dat bloed & gore verklaart. Whedon & Goddard zijn zeker niet vies van gruwelfilms, maar dan goeie met een degelijk script. "Saw" & Co. krijgen absoluut géén genade in hun ogen en dat is het hart van deze prent. De makers willen duidelijk maken dat een goede horror de toeschouwers moet doen huiveren van de suspens en niet van het met een glimlach jongeren zien afslachten. Het zit allemaal in dit bijzonder clever script, maar wat baten kaars...enz..Eeuwen geleden dat zelfs de critici deze prent prijzen of kijk maar even naar "RT".

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel