Sherlock Holmes

Land:
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Actie
  • Avonturenfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 06/01/2010
Duur: 2u08
Synopsis : In een dynamisch nieuw portret van Arthur Conan Doyle’s beroemdste personages komen Sherlock Holmes en zijn trouwe partner Watson weer voor een uitdaging te staan. Holmes beschikt niet alleen over een legendarisch intellect, maar laat ook zijn vuisten spreken om een nieuwe vijand onschadelijk te maken. Hij ontrafelt een dodelijke samenzwering die de ondergang van het land zou kunnen betekenen. Robert Downey Jr. brengt de legendarische detective tot leven en Jude Law schittert als Watson, zijn betrouwbare metgezel, een arts en oorlogsveteraan die een formidabele bondgenoot voor Sherlock Holmes is. Rachel McAdams is te zien als Irene Adler, de enige vrouw die Holmes ooit te baas kon, en een passionele relatie met de detective had. Mark Strong is Blackwood, de mysterieuze nieuwe tegenstander van Holmes. Kelly Reilly speelt Mary, de geliefde van Watson...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.0/10 9 Ratings - 10 Recensies

Trailervan de film Sherlock Holmes

Programmatie van de film Sherlock Holmes

Regio's
Audio versie
Videoformaat
Dagen
Uren


Flagey

Brussel


Programmatie van de film Sherlock Holmes in de bioscoop Flagey
Data Versie's Formats Uren
vrijdag 08/05 OV   FR/NL ond. Ana
17:30

Mening van de communityvan de film Sherlock Holmes

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 6 september 2011
Op het eerste gezicht lijkt dit een "goede" film. Maar alles hangt met haken & ogen aan mekaar. Veel te veel intriges, zever, onzin, etc. 'k Moet toegeven dat Robert Downey - alweer - gewéldig is. Wat een acteur, ondanks (of net DOOR) zijn verleden. Voor de rest is het sensatiezoeken, effecten, etc. Zoals mocht worden verwacht komt hierop een "vervolg" ! Dinges Conan Doyle ligt te tollen in zijn graf, vaneigens, maar dit was wél "een beetje" leuk. Maar ook niet méér....

gepubliceerd op 28 mei 2010
Bwah. Het is niet direct een reactie die je verwacht bij een Guy Ritchie film, maar het wel degene die je gaat krijgen na het bekijken van zijn Sherlock Holmes bewerking. Een 'complete make-over' à la 'Snatch' kun je het ook noemen. En ook hier mag een amerikaan de numéro uno spelen. Gelukkig is dat nu Robert Downey Jr (hij is - na Jeff Bridges - misschien wel de 2de meest onderschatte akteur) die zijn tics en maniertjes lustig de vrije loop laat. Samen met Jude Law zorgt hij voor het échte vuurwerk, want van het knullige script moet je het niet hebben. Sommige dingen werken wél (Holmes deductietalent helpt 'm zelfs tegenstanders in een seconde te verslaan), andere zijn oeverloos en ronduit saai (gevecht met de reus waarbij zelfs een heel schip sneuvelt!). What a waste.

gepubliceerd op 24 mei 2010
Met weinig verwachtingen beginnen kijken. De naam Ritchie Guy doet niet meteen het beste verhopen na zijn flops van de laatste jaren, maar oh wee :) hij heeft een geweldige vlotte en superonderhoudende update van Sherlock Holmes gemaakt. Ook dank aan de alweer sublieme Robert Downey Jr. Alleen al de openingsscène heeft een finesse en vaart die je onmiddelijk meesleept in het verhaal en waardoor je met veel plezier geboeid blijft kijken tem het einde. De opbouw van de finale is een klassieke opbouw maar ok dat is hem vergeven. Sherlock Holmes zal zeker één van de meest plezante en onderhoudende avonturenfilms van 2010 zijn. En dat van Guy Ritchie, de man die vastgeroest zat in zijn typische komische misdaadsatires.

gepubliceerd op 25 januari 2010
Deze Hollywood versie van Sherlock Holmes vindt ik niet echt geslaagd. Sherlock in deze film heeft meer weg van een rock-and-roll superster, dan van een excentrieke Britse aristocraat. Sherlock Holmes moet volgens mij op en top "British" zijn, want daar onttrekt het personage juist zijn sterkte aan. Voor mij is dit een filmproductie van 10 in een dozijn, waar de dollarbiljetten belangrijker zijn dan het artistieke.

gepubliceerd op 19 januari 2010
Vond het een verassend aktievolle verfilming die me af en toe ook goed deed lachen.

Delen

Volg Cinebel