Two lovers

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2008
Release: 24/12/2008
Duur: 1u50
Synopsis : New York. Leonards geweten wordt op de proef gesteld : moet hij zijn hart volgen of zijn lotsbestemming ? Sandra is zijn verloofde en de vrouw die zijn ouders voor hem hebben gekozen. Maar inmiddels is hij stapelgek verliefd geworden op zijn wulpse buurvrouw Michelle. Een moeilijke keuze dringt zich op…
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.6/10 5 Ratings - 5 Recensies
  • 10.0/10  Quotering van Humo van de film Two lovers

Mening van de communityvan de film Two lovers

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 9 december 2012
Mooie film is het wel, maar niet echt m'n ding. En ben geen liefhebber van Gwyneth Paltrow, die het hier nochtans niet slecht doet. Joaquin Phoenix is zoals steeds wel in goede doen. Maar je moet er voor zijn, voor dit soort films en dus niet echt voor mij.

gepubliceerd op 9 februari 2009
Wat in de handen van minder getalenteerde filmmakers had kunnen uitdraaien op een uiterst melige prent, is dank zij het talent en de vakkennis van James Gray en crew uitgemond in een heel genietbare prent, ondersteund door uit uitstekende vertolkingen van de hele cast. De sobere aankleding van de film, fotografie en kleurengebruik brengen je in de juiste stemming om van dit “noodlotsdrama” (de “verkeerde” keuzes maken tegen beter weten in) ten volle te genieten.

gepubliceerd op 8 januari 2009
Gray's bittersweet symphony toont dat je met een vrij rechtlijnig romantisch(?)-dramatisch(?) plot helemaal niet op de zaterdagavond-tv-kijkers hoeft te mikken. Integendeel, je vraagt nogmaals je numéro uno, omringt hem met de zorgen en acteurs van niveau, en ze zullen presteren. Het moet een gave zijn om om zo'n kleine ruimte zo veel talent te dirigeren én tegelijk het roer stevig in jóuw hand te houden, jouw koers aan te houden. Ouder-kind relaties, nieuwe buren, geforceerde dates, euforische maar te korte fuiven, platonische liefdesverklaringen, pijnlijke afwijzingen, only going for the second best is just not good enough (or is it?), zelfmoordneigingen, onbegrepen frustraties, jaloezie, man, man, man, hoe pijnlijk en hoe mooi kan het leven zijn, en hoe mooi is het wanneer Gray het aan Joaquin Phoenix vraagt...

gepubliceerd op 6 januari 2009
Excellent!

gepubliceerd op 28 december 2008
James Gray slaat met zijn vierde een nieuwe richting in : het gangstermilieu wordt ingeruild voor een romantisch drama, maar de setting, New York - dat door niemand ooit mooier in beeld werd gebracht - wordt gelukkig wel behouden. Dit is een vrij doordeweeks verhaaltje dat omhooggetild wordt door de knappe fotografie en vooral door een waarlijk briljante vertolking van Phoenix, van wie het te hopen valt dat zijn muzikale ambities op niks uitdraaien, zodat hij hopelijk gauw terugkomt op zijn beslissing om het acteren vaarwel te zeggen.
  • 1

Delen

Volg Cinebel