Drag me to Hell

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Horror
  • Thriller
Publiek: 16+
Jaar: 2009
Release: 24/06/2009
Duur: 1u35
Synopsis : Christine Brown is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush aan het bankloket om een toeslag op haar huur te bewerkstelligen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganusch het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas om haar ziel van eeuwige verdoeming te redden...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.9/10 12 Ratings - 11 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film Drag me to Hell

Trailervan de film Drag me to Hell

Mening van de communityvan de film Drag me to Hell

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 19 augustus 2013
Woehaa , dit was een flits terug in de tijd toen ik nog bij de lokale video-boer VHS cassettes ging lenen met totaal onbekende en lage budget horror-films. Alles van toen komt hier in terug ... het kantelend filmen bij spannende momenten (yep ook in Evil Dead gebruikt ! DE horror film voor mij tot in de eeuwigheid) , de vleesmaden , de opwaaiende herfstbladeren,de uitploppende ogen, het uitbraken van de dode kat, de in de mond penetrerende arm .... enz. Sommige scenes zijn bijna slapstick : de scene in de auto waar de oude Mevr. Ganush haar vals gebit verliest en dan ligt te kwijlen op de onderkaak van Christine ... schitterend. Het uit haar kist tuimelen van de dode Mevr. Ganush zodanig dat het rottend kwijl over Christine haar gezicht loopt en haar doet kokhalzen ... meesterlijk. De vlieg die bij Christine een vreselijke neusbloeding veroorzaakt ... onweerstaanbaar. Ik heb het allemaal al eens gezien ... de schrikmomenten zijn tot in den treure al eens gebruikt ... het einde was zo voorspelbaar ... Maar in deze tijd zijn de echte horror/griezel (klein nuance) films maar dun gezaaid. T'is allemaal tegenwoordig footage cam films en paranormaal gepiemel. Dan is Drag me to Hell een verademing en een garantie voor een avondje lekker ordinair beetje griezelen en grinikken :) Dijenkletser voor mij was het moment dat Rham Jas het voorstel aangeeft om een dierenoffer te doen , waarop Christine verbouwereerd protesteert met de woorden : "Ik ben vegetarier ... seg" ... Hehehehehehe tijdloos :) Conclusie : Elke horror/griezel liefhebber moet deze gezien hebben. Puur uit nostalgie

gepubliceerd op 23 november 2012
Lekker ouderwetse -nu heet dat retro, of oldskool- horrorprent van de meester die ons de legendarische 'Evil Dead's schonk en zo Bruce Campbell vereeuwigde. Zich duidelijk distantiërend van de hippe torture-horror ('Saw', 'Hostel') van het afgelopen decennium, laat Raimi zien dat je je publiek de stuipen op het lijf kan jagen met wat welgemikt potten-en-pannen-gerammel, piepende hekjes of scary schaduwen. Het verschil is echter de perfecte samengang tussen horror en humor: de gore is er nog, alleen zijn het nu allemaal verschillende walgelijke lichaamsvloeistoffen, en niet enkel bloed. Gruwen, griezelen én lachen: het is niet iedereen gegeven.

gepubliceerd op 6 juli 2012
Ik geef een 4 op 10. Eérste reden : dit soort "films" zijn ab-so-luut niet "mijn ding". Verder, voor zover ik hierover kan oordelen gezien mijn beperkte "ervaring" is dit SOOOOOOOOOOOOO OVER THE TOP...... Voor de liefhebbers kan dit een interessante, boeiende film zijn. Wat mij betreft : Hang'm High !!!

gepubliceerd op 23 november 2009
Een originele en verfrissende stijloefening! Sam Raimi tast op gedurfde wijze de grenzen van zijn eigen meestal meesterlijk beoefende genre af: de horrorfilm. Op een intelligente, beheerste manier spot hij met de conventies ervan zonder dat het ooit lachwekkend wordt. Verbazingwekkend hoe hij er in slaagt om hilarische scenes angstaanjagend te houden. Samen met "Let The Right One In" de beste horrorfilm van dit jaar!

gepubliceerd op 24 oktober 2009
Zaaalige film van Sam Raimi die naar zijn roots terugkeert. Spannend en wijze shockscènes :) Bepaalde nevenplotlijnen doen er weinig toe maar ok Raimi weet er de vaart in te houden en er zitten voldoende leuke scènes in (bv. de scène met het stuk taart :D)

Delen

Volg Cinebel