De Helaasheid der dingen

Land:
  • België
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 07/10/2009
Duur: 1u48
Synopsis : Gunther Strobbe, dertien jaar, woont samen met zijn grootmoeder, zijn vader en zijn drie ooms. Hij wordt dagelijks geconfronteerd met ontzaglijke volumes alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen. Alles laat vermoeden dat hem hetzelfde lot te wachten staat. Of kan Gunther toch ontsnappen aan de helaasheid der dingen?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.2/10 15 Ratings - 15 Recensies
  • 10.0/10  Quotering van Humo van de film De Helaasheid der dingen

Trailervan de film De Helaasheid der dingen

Mening van de communityvan de film De Helaasheid der dingen

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 2 februari 2011
Pijnlijk bitterzoete verfilming van de familiekroniek/bestseller van Verhulst. Kniediep in een vicieuze armoedigheid probeert Gunther 'de kleine' Strobbe wanhopig weg te raken, dromend van een toekomst als auteur. Maar tussen die dromen en de wanhoop ligt soms maar een strobreed verschil en wie zijn verlangens niet kan vervullen moet maar het stellen met de helaasheid der dingen. Perfect gecast, prachtige fotografie en een fijne score van Neve tillen dit makkelijk tot de bovenste regionen van de Vlaamse film, enkele minpuntjes (die voice-over, aargh!, zeker twee belangrijke feiten in het boek hier slechts kort of niet meegenomen) ten spijt.

gepubliceerd op 12 december 2009
Heel typisch dat Vlaamse, Belgische films gehypt worden. Ik heb genoten van het boek, de film heeft me redelijk teleurgesteld. Typisch Vlaamse film: vloeken, verpaupering , alleen de obligate sex ontbrak er nog min of meer aan. Heel spijtig toch dat wij vlamingen het gewoon niet kunnen.

gepubliceerd op 6 december 2009
Superfilm!

gepubliceerd op 30 november 2009
Geef mij maar liever het boek!

gepubliceerd op 29 november 2009
Het zit Dimitri Verhulst wel een beetje tegen. Nadat hij zijn nonkels al schriftelijk afmaakte wordt het hier in deze film nog eens overgedaan. Die man moet de eerste jaren niet meer in Nieuwerkerken (bij Aalst) komen opdagen, denk ik. De film is niet eens "slecht", het boek wordt tamelijk trouw gevolgd. Geen idee waarom Nonkel Potrel hier Petrol moet heten... De voice-over is slecht en - daarom ? - storend. Een lach en een traan... En ik weet dat dit milieu écht wel bestaat.

Delen

Volg Cinebel