Quiz Show

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1994
Duur: 2u10
Synopsis : 1958. De producers van de televisiequiz 21 zouden in plaats van de vuilbekkende Herbert Stempel liever de goedmoedige Charles Van Doren zien winnen, en dus bevoordelen ze deze laatste. Maar "Quiz Show" is méér dan een film over de malversaties achter de schermen van een televisieprogramma, het is ook een ongenadige doorlichting van het kleinsteedse Amerika van de jaren vijftig, een wereld waarin ras, stand en uiterlijk je positie in de samenleving bepaalden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)

Mening van de communityvan de film Quiz Show

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 31 oktober 2013
Veel grote sterren in deze film. Interessant verhaal ook, gebaseerd op feiten. Maar desondanks toch wat saai en langdradig.

gepubliceerd op 23 oktober 2013
Stijlvolle, verzorgde prent, welke met het perfecte tempo en diepte een periode weergeeft die defintief achter ons ligt. Of vinden we tegenwoordig nog veel respect voor intelligentie, eerlijkheid en stijl terug op de televisie? Redford toont ons de 50s misschien als ietwat naïef, maar de nostalgie voor de echte gentleman, met een klassevolle dame aan de arm, rijdend in een Chevy Bel-Air, sigaar erbij, komt niet geforceerd over. We zien hier wel een kantelpunt passeren: vanaf nu zijn enkel kijkcijfers belangrijk, en niet meer de kwaliteit van hetgeen getoond wordt. Dat er toen wel nog steeds onderscheid werd gemaakt op basis van ras, geloof en zelfs geslacht is dan weer minder romantisch, maar dus niet minder waar. (Perfect gecaste tegenpolen Ralph Fiennes en John Turturro!) Eén van Redford's beste film alleszins. Ook altijd leuk om Martin Scorsese eens vóór de camera te zien trouwens. (En pluspunten voor de jazzy score van Mark Isham.)
  • 1

Delen

Volg Cinebel